De la carte la serial: volumul „Foc şi sânge”, inspiraţia serialului „Casa Dragonului”, disponibil în imprintul Armada

Povestea care a cucerit imaginația cititorilor și cinefililor de pretutindeni revine în atenția publicului atrăgând atât fanii vechi, cât și noii căutători de aventură. „Casa Dragonului”, serialul a cărui premieră a depășit toate recordurile înregistrate vreodată de HBO pentru o serie originală, aduce în prim-plan povestea captivantă și complexă din romanul „Foc şi sânge”, publicat în imprintul Armada powered by Nemira. 

„Foc şi sânge” este un volum de referinţă pentru fanii universului din „Urzeala tronurilor”, prezentând pentru prima dată detalii fascinante despre istoria Westerosului. Cu sute de ani înainte de Urzeala tronurilor, Casa Targaryen, singura familie de stăpâni ai dragonilor care a supraviețuit decăderii Valyriei, se stabilește la Piatra Dragonului. Aceasta este povestea generațiilor de conducători care, începând cu legendarul Aegon Cuceritorul, se luptă pentru a păstra Tronul de Fier și care ne conduce până la infamul Dans al Dragonilor – sângerosul război civil care aproape că a distrus Casa Targaryen.  

„Mi-am dorit să văd cum au condus acești regi, ce războaie au dus, care au fost relațiile dintre ei. Dintre fii și tați, dintre frați, dintre primii născuți și ceilalți. Când am creat toate aceste lucruri, poveștile au început să vină la mine.” (George R.R. Martin într-un interviu oferit lui Marian Coman, coordonatorul imprintului Armada)

De la carte la serial. Ce pot afla fanii care citesc „Foc şi sânge” de George R. R. Martin 

Ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul războiului numit Dansul Dragonilor? Ce crime oribile a făptuit Maegor? Cum arăta Westeros când dragonii făceau legea din ceruri? Ce a devenit Valyria după dezastrul care a lovit-o? La acestea şi la multe alte întrebări răspunde cronica unui maester al Citadelei, completând istoria tulburătoare şi pasionantă a Targaryenilor.

Westeros, o experiență completă 

George R.R. Martin a inventat lumea și istoria incredibilului tărâm Westeros în Seria „Cântec de gheață și foc”, apoi a mers înapoi în timp și le-a dedicat Targaryenilor un volum întreg – „Foc și sânge”.  Cititorii pot păși în acest univers, fie ascultând cărțile în format audio pe platforma AudioTribe.ro, sau citindu-le în variantă digitală sau fizică. 

Cele cinci volume ce compun universul seriei „Cântec de Gheață și Foc” sunt, în ordinea în care trebuie să fie ascultate sau citite: „Urzeala tronurilor”, „Încleștarea regilor”, „Iureșul săbiilor”, „Festinul Ciorilor” și „Dansul Dragonilor”.  Acestea sunt urmate de „Foc și sânge”. 

Mai mult, cititorii pasionați se pot bucura de un volum de colecție: „Înălțarea dragonului. O istorie ilustrată a Dinastiei Targaryen (Casa Dragonului)”, o fastuoasă cronică vizuală, care cuprinde peste 150 de imagini color. 

Volumele sunt disponibile pe nemira.ro și în librăriile din întreaga țară. 

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici