Dăruiește Viață a inaugurat studioul radio din Spitalul construit de români 

Fotografie de Silvia Bobariu

Studioul radio din incinta Spitalului pentru copii construit de Dăruiește Viață la Marie Curie a avut astăzi emisiunea inaugurală, urmând ca în viitor să transmită în mod regulat programe pentru micii pacienți, părinți și cadre medicale. În studioul radio, copiii vor putea să-și facă propriile emisiuni, ghidați de oameni de radio, vor participa la workshopuri și se vor întâlni cu personalități media. Din studioul radio se poate transmite atât în interiorul Spitalului, cât și în afara lui.

Prima emisiune a fost ascultată live de pacienții, părinții și cadrele medicale din Spital, precum și de românii din toată țara pe postul Magic FM la radio și online. Unul dintre momentele live a fost transmis și la Știrile PRO TV.

Emisiunea a fost găzduită de Liana Stanciu. Invitații speciali au fost Paula Herlo, Alex Dima și Tudor Chirilă – în calitate de susținători ai proiectului -, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu – fondatoarele Dăruiește Viață -, managerul SCUC Marie Curie, Daniel Buzatu, și medicii Prof. Dr. Radu Spătaru (șef secție Chirurgie), Prof. Dr. Eliza Cinteză (medic pediatru cardiolog), Dr. Ruxandra Vidlescu (șef secție Oncologie), Dr. Sorin Târnoveanu (șef secție Neurochirurgie), Dr. Radu Tăbăcaru (șef secție Terapie Intensivă). Emisiunea a prilejuit o discuție despre ce aduce diferit acest Spital construit exclusiv din donații și sponsorizări, în cadrul inițiativei #NoiFacemUnSpital, și cum va continua proiectul cu construcția Campusului Medical.

„350.000 de români și peste 8.000 de companii pot spune #Noi am făcut un Spital, la standarde internaționale aici, acasă. Visul nostru, al tuturor celor care s-au implicat, merge mai departe: ne dorim să construim la Marie Curie primul Campus Medical Pediatric, pentru ca toți copiii care ajung aici să aibă acces la același standard de tratament. Îi invităm pe toți cei care vor să pună o cărămidă la acest proiect să intre pe www.daruiesteviata.ro , să folosească declarația 177 pentru o sponsorizare, să doneze cu cardul sau să facă un cadou cu suflet.” (Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață)

Alte facilități ale spitalului

Studioul radio este doar una dintre facilitățile create de Dăruiește Viață în noua clădire, pentru ca micuții pacienți să-și poată trăi copilăria cât timp luptă cu boala. Pe lângă acesta, în Spital mai sunt amenajate un cinema, un observator astronomic, o grădină interioară și mai multe camere de joacă. Pentru toate spațiile special amenajate pentru copii, Dăruiește Viață dezvoltă un program de activități interactive la care să poată participa toți copiii internați.

#NoiFacemUnSpital

Inițiativa #NoiFacemUnSpital a însemnat o investiție de 53 milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donații de la persoane fizice și din sponsorizări. Inițial gândit ca o clinică de trei etaje, proiectul s-a transformat într-un Spital cu o suprafață de 12.000 mp, 9 niveluri și peste 140 de paturi. În iunie 2018 a fost turnată fundația Spitalului, iar în noiembrie 2023 au fost finalizate prima clădire, centrala termică și o stație de ozonare. Din 16 aprilie 2024, în Spital sunt tratați copii cu vârste între 0-18 ani, relocați din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din actualul Spital Marie S. Curie. Blocul operator cu 5 săli de operație, realizate integral din sticlă, este, de asemenea, complet funcțional.

Dăruiește Viață continuă inițiativa pentru construcția la Marie Curie a unui Campus Medical Pediatric, astfel încât toții copiii care ajung aici să aibă acces la aceleași condiții de tratament. Asociația îi invită pe toți cei care vor să se implice în continuare să sponsorizeze sau să doneze.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici