Curs de educație muzicală și dirijat coral — „Întâmpină luna decembrie cu Madrigal și Cantus Mundi!”

Corul Național de Cameră „Madrigal — Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi anunță lansarea pe 15 octombrie 2022 a unei noi sesiuni gratuite a cursului de instruire în domeniul Educației muzicale și a dirijatului coral — „Întâmpină luna decembrie cu Madrigal și Cantus Mundi!”.

Cursul „Întâmpină luna decembrie cu Madrigal și Cantus Mundi!” se va desfășura sub formă de workshop-uri interactive, organizate săptămânal, sâmbăta, în perioada 15 octombrie – 03 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00–13.00, la sediul Corului Național de Cameră „Madrigal — Marin Constantin” din București (Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 11).

Cele 8 module se adresează cadrelor didactice (educatori, învățători, profesori, coordonatori) cu cunoștințe de bază în domeniul muzical, care au deja un cor de copii sau un ansamblu instrumental sau intenționează să înființeze unele. Înscrierile se fac prin completarea unui formular online.

Fiecare modul durează 3 ore și este coordonat de specialiștii Madrigal — Cantus Mundi: dirijori, artiști lirici, maeștri co-repetitori, profesori de muzică — profesioniști cu o vastă experiență în domeniul educației muzicale și a dirijatului coral.

În cadrul programului, participanții își vor extinde abilitățile și competențele în domeniul dirijatului coral și al managementului de cor, alegerea și dezvoltarea repertoriului, pregătirea evenimentelor festive, precum și explorarea de noi abordări educaționale. Va fi abordată pregătirea repertoriilor și evenimentelor lunii decembrie organizate cu copii: 1 Decembrie — Ziua Națională a României, sărbătorile de iarnă (Moș Niculae, Crăciun), serbări școlare etc.

Cursul se va încheia cu acordarea de Certificate de participare (pentru prezența la cel puțin 5 module din program).

Noua ediție a Cursului de Educație muzicală și dirijat coral face parte din programul educațional al Corului Național de Cameră „Madrigal — Cantus Mundi” și Programului Național Cantus Mundi și vine în continuarea celor peste 100 de cursuri pe care trainerii Madrigal — Cantus Mundi le-au susținut din 2016 în toată țara, precum și a celor peste 200 de webinarii desfășurate live online în perioada iulie 2020 – aprilie 2022.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici