Cunoscutul atelier de scriere creativă Words of a Feather, acum și în Oradea

Atelierele de scriere creativă Words of a Feather se vor desfășura, începând cu luna februarie 2024, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea (în viitor și online, pe platforma Zoom), în compania Liviei Creț, pe care puteți să o cunoașteți aici.

Atelierele reprezintă filiala românească a studioului de scriere creativă Words of a Feather, fondat de scriitoarea Amy Han. Amy desfășoară atelierele de mai bine de 10 ani în Melbourne, Australia, și online.

Ce?

În timpul atelierelor, organizatorii propun scrierea de texte de ficțiune, poezii, scrisori și eseuri pornind de la practica unor autori, poeți, mișcări literare și stimuli (vizuali, auditivi, tactili). Astfel, fiecare săptămână este dedicată scrierii pe baza unui alt stimul, care poate fi inspirat din operele unor autori precum Han Kang, Georges Perec, Rebecca Watson, Jennifer Egan și mulți alții.

Atelierele sunt construite în așa fel încât să existe în jur de 30 de minute de scris propriu-zis, după care doritorii pot să citească și să primească feedback de la Livia și de la ceilalți participanți.

La finalul atelierelor, participanții vor primi un exercițiu creativ pe care îl pot realiza în timpul lor liber și care poate fi discutat la următoarea întâlnire. Exercițiile vor fi inspirate din activitatea unor grupuri literare precum The Oulipo Movement, Letterist International și Situationist International.

Livia Creț

Viziunea organizatorilor

Prin atelierele WOAF, organizatorii își doresc să închege o comunitate de scriitori și oameni creativi din toate domeniile, fără discriminări, arătând apreciere față de insightul și individualitatea fiecărui participant. 

Înscrieri

Interesul pentru ateliere se arată completând formularul acesta, urmând ca organizatorii să îi contacteze pe doritori în legătură cu detaliile suplimentare – costuri, ziua începerii, structură etc.

Pentru mai multe detalii și întrebări, Livia poate fi contactată la adresa: livia@wordsofafeather.com.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici