Cum ne apărăm de atacurile cibernetice: testare practică și soluții în timp real puse la dispoziție de Dendrio și Bittnet Training, la Romaero

Securitatea cibernetică a devenit unul dintre subiectele esențiale, de interes major, ale perioadei prezente. Site-urile Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), ale Guvernului, Ministerului Apărării sau ale Poliției de Frontieră și CFR Călători sunt doar câteva dintre instituțiile care au fost de curând ținta unor atacuri informatice ale organizațiilor de tip hacking, iar specialiştii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au declarat că au blocat mii de astfel de acțiuni maliţioase asupra diferitelor tipuri de infrastructuri din România. Intensificarea și diversificarea acestora, ca parte a războiului informatic în urma conflictelor din Ucraina, necesită măsuri sporite de securitate, de preîntâmpinare și/sau rezolvare rapidă a consecințelor și blocajelor înregistrate în urma acestor tipuri de activități.

Pe fondul acestor evenimente, companiile Dendrio și Bittnet Training vor pune la dispoziție la evenimentul Black Sea Deffence, Aerospace and Security International Exhibition (BSDA), care va avea loc în perioada 18-20 mai 2022 la Romaero (https://www.bsda.ro/),  un laborator de testare practică și învățare creat de CISCO, pentru specialiștii din structurile speciale de apărare a statului, care se confruntă acum cu aceste tipuri de atacuri informatice. „În contextul actual cu războiul de la graniță, care are o componentă puternic informatică, produsele și serviciile noastre oferă un mediu real de exersare și blocare ale acestor atacuri în timp scurt. În cadrul expoziției, Dendrio și Bittnet Training vor prezenta conceptul de Cyber Security in Defence, ca rezultat al competențelor de securitate deținute la nivel de Bittnet Group, iar specialiștii din structurile de apărare a țării, pe care îi invităm la standul nostru pentru a descoperi laboratorul de testare practică, au șansa să vadă ce se poate întâmpla într-un scenariu realist și să învețe metode de prevenție”, declară Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio & VP Divizia de Tehnologie, Bittnet Group.

În cadrul acestei expoziții de echipament militar dedicate structurilor din sistemul de apărare al țării, companiile Dendrio și Bittnet Training, parte din Bittnet Group, cel mai mare integrator de soluții și programe de training din domeniul IT&C, vor oferi la standul 1752 din pavilionul C mai multe informații, inclusiv un demo care va avea loc într-o sală special amenajată pentru desfășurarea unei competiții de tip „Capture the Flag” (red team – blue team), pentru specialiștii în securitate cibernetică.

Aceștia vor avea ocazia să:

  • Afle mai multe informații despre importanța securității cibernetice a unei țări, în contextul particular actual, pornind de la prevenție, testare, experimentare și învățare aplicată.

  • Exerseze prevenția, în situații reale de război informatic, cu datele existente în prezent.

  • Ia parte la antrenamente pentru a fi la zi cu cele mai noi soluții tehnologice în materie de securitate cibernetică.

  • Se expună unui mediu real de atac cibernetic, prin probe practice, în cadrul competiției „Capture the Flag”, unde primesc provocări. Acestea se rezolvă accesând sistemele IT configurate în laborator și ajută la înțelegerea și aprofundarea tipurilor de atacuri cibernetice și a tehnologiilor de securitate CISCO ce protejează împotriva lor.

  • Vizitatorii standului au ocazia, de asemenea, să afle care e nivelul de securitate actual al companiei/instituției lor prin completarea unui chestionar realizat de inginerii Dendrio. Vor primi un raport de evaluare pe baza răspunsurilor oferite.

Cei care doresc să se înscrie pentru a participa la competiția „Capture the Flag” o pot face completând formularul de aici.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici