„Cu un picior în România”: expoziție de fotografie și lansare de catalog

Joi, pe 25 aprilie, de la ora 19.00, Editura Vellant așteaptă cititorii la Cărturești Carusel la lansarea catalogului și vernisajul expoziției lui Reid Yalom, Cu un picior în România / One Foot in Romania, unde aceștia îl pot întâlni pe Reid Yalom, alături de care sunt invitați Raisa Beicu, jurnalist cultural, și Doru Someșan, editor Vellant.

Cu un picior în România / One Foot in Romania

Catalogul cuprinde călătoria în imagini a fotografului Reid Yalom prin România. Între jurnal de călătorie și încercare personală de a depăși, chiar și pentru scurte momente, granița invizibilă în jurul căreia și-ar construi demersul captării și studierii unei lumi cineva din afara ei, Cu un picior în România / One Foot in Romania este o călătorie și pentru fiecare dintre noi prin locuri din peisajul românesc – fie că ne erau cunoscute sau nu – și numeroasele lor straturi de semnificație care rămân deseori ascunse privirii.

Despre autor

Reid Yalom este un fotograf din California ale cărui lucrări au fost publicate și expuse în ultimii douăzeci de ani în numeroase țări. Este absolvent al Universității Stanford, cu o diplomă în filosofie, unde a studiat și fotografia sub îndrumarea fotografului Leo Holub. Reid și-a construit traseul ca fotograf utilizând elemente din fotojurnalism într-o narativă artistică, precum și o abordare mai clasică a peisajului.

A mai publicat The American Resting Place: A History of American Cemeteries (Houghton Mifflin, 2008), împreună cu mama sa, Marilyn Yalom, o cartografiere a mormintelor din America, și Colonial Noir: Images from Mexico (Stanford University Press, 2004).

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici