Crux Publishing la Bookfest 2023

Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 16.00, în cadrul Bookfest 2023, la standul editurii Crux Publishing (A 17, vis- a-vis de standul editurii Herald), va avea loc evenimentul Identități și roluri feminine în lumi Fantasy contemporane. Cu această ocazie, vor fi lansate romanele fantasy Zorii războiului de Ana-Maria Negrilă și Puțină speranță de Cezarina Anghilac. Alături de autori vor fi prezentți Alexandru Mironov – unul dintre cele mai importante nume în science-fictionul românesc – și Alexandru Lamba – scriitor, editor. Moderatoarea evenimentului este Iulia Dromereschi, traducătoare și jurnalistă culturală.

Romanul Zorii războiului este ultimul volum al mini-seriei Stăpânul umbrelor de Ana-Maria Negrilă. Continuând intriga romanului Trezirea, Zorii războiului încheie seria, aducând împreună toate personajele îndrăgite din primul volum, într-o confruntare pe viață și pe moarte cu Umbrele care amenință să distrugă lumea. Palpitant, plin de răsturnări de situaţie și mereu surprinzător, volumul reprezintă nota finală a unei simfonii grandioase, trăgând astfel cortina peste un multivers uluitor și o istorie post-umană excepțională în profunzimea ei.

Romanul Puțină speranță este volumul final al mini-seriei În cercul fiarei de Cezarina Anghilac și închide cercul narativ început de autoare în romanul Promisiuni de sânge, dezvăluind o lume isteț și atent construită, populată de personaje memorabile.

După lansări, traducătoarea și jurnalista culturală Iulia Dromereschi va modera o sesiune de discuţii cu autoarele, publicul, invitații și directoarea editurii Crux Publishing – Andreea Sterea – despre personajele feminine din seriile Stăpânul umbrelor și În cercul fiarei, rolurile acestora, destinele lor și felul în care ele transformă lumile în care evoluează.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici