Criticul Al. Cistelecan, oră specială de literatură la „Scriitori la școală”

Criticul literar Al. Cistelecan va susține câte o oră specială de literatură română la trei clase de la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș miercuri, 19 octombrie 2022.

Al. Cistelecan este considerat de mai mulți critici literari și editorialiști unul dintre cei mai importanți și influenți critici literari români contemporani, fiind acreditat drept unul dintre cei mai buni și mai rafinați critici de poezie ai României.

A scris în majoritatea revistelor literare și culturale din România și este autorul a numeroase cărți. Cel mai recent titlu este „Fete pierdute. Notițe pentru o istorie a poeziei feminine românești“ (Editura Cartier, 2021).

Despre proiect

Scopul proiectului este promovarea lecturii și a literaturii contemporane în rândul publicului tânăr, prin organizarea de întâlniri între elevi de liceu și scriitori de limbă română și scriitori de limbă maghiară.

Fiecare dintre autorii invitați, cu o excepție, va fi oaspetele unuia dintre liceele partenere, pe parcursul unei zile de școală. Acesta va susține câte o oră de literatură pentru elevi din 3 clase.

Autorii invitați în cadrul ediției din acest an sunt: Andreea Pop, Al. Cistelecan, Andrei Ruse, Alexandra Felseghi, Mărcuțiu-Rácz Dóra, Székely Csaba, Balázs Imre József și Kész Orsolya.

În total, până la finalul lunii noiembrie vor beneficia de orele susținute de scriitori elevi din 30 de clase, de la 5 licee din Târgu Mureș – aproximativ 750-800 de elevi.

Liceele partenere sunt: Colegiul Național „Unirea”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș și Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”.

Bilanț

În cadrul edițiilor precedente au beneficiat de întâlnirile cu autori români și maghiari peste 2300 de elevi și 25 de cadre didactice din 8 licee târgumureșene.

Proiectul Scriitori la școală, ediția 2022, este cofinanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș, în urma concursului pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor și programelor culturale.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici