Corul Madrigal deschide anul concertistic

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, deschide anul concertistic cu un eveniment la Ateneul Român, dedicat celebrării culturii naționale și compozitorilor români.

Concertul Extraordinar „Despre Cultură”, structurat ca o călătorie prin muzica secolelor XVII – XX, cu o colecție de lucrări emblematice din patrimoniul nostru cultural, are loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 19:00. Invitații speciali ai evenimentului sunt actorii Victoria Cociaș, Claudiu Istodor și Adrian Titieni. Biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

Repertoriul Concertului Extraordinar „Despre Cultură” conține atât lucrări de factură arhaică, cum sunt cele din „Codex Caioni” – seria culeasă de călugărul franciscan transilvan Ion Căianu și prelucrată de Constantin Rîpă – sau fragmente din celebrul „Florilegiu Bizantin” structurat de maestrul Marin Constantin, cât și piese moderne și de inspirație folclorică, semnate de Mihail Jora, Alexandru Pașcanu, Paul Constantinescu, Cornelia Tăutu sau Corneliu Cezar.

Evenimentul va fi transmis în direct de Televizunea Română, pe postul TVR Cultural.

Concertul Extraordinar „Despre cultură” se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de proiecte speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici