Corul Madrigal a fost distins cu Marele Premiu în cadrul Galei Premiilor MUSICRIT

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost distins cu Trofeul MUSICRIT în cadrul Galei Premiilor MUSICRIT 2024, care a avut loc duminică, 14 ianuarie, la Ateneul Român. 

Prezent la evenimentul de gală, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, a interpretat două lucrări emblematice din repertoriul românesc: „Hora Staccato” (Grigoraș Dinicu; Arr. Nicolae Gîscă) și „Flăcări și roți” (Corneliu Cezar).

„Îi felicit, pentru actul artistic impecabil, pe domnul Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal, pe doamna Anna Ungureanu, dirijoarea corului și pe toți artiștii care îl compun. Oamenii de cultură sunt cei mai valoroși ambasadori ai României. Să trăiască în excelență, să crească în frumusețe și să înflorească în inimile noastre cu fiecare notă interpretată sau opera creată!” (Raluca Turcan, Ministrul Culturii)

Despre Gala MUSICRIT

Gala Premiilor MUSICRIT este un eveniment inițiat și organizat de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România, care premiază artiști și instituții muzicale care s-au remarcat prin activitatea excepțională. Evenimentul a fost prezentat de președintele UCRRM Luminița Arvunescu și realizatorul radio-TV Marius Constantinescu și a reunit pe scena Ateneului Român personalități importante ale creației muzicale din România.

Cea de a doua ediție a Premiilor MUSICRIT a adus recunoaștere publică unor instituții și proiecte culturale remarcabile precum Festivalul Internațional „George Enescu” 2023, Opera Națională Română din Iași, Orchestra Română de Tineret.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici