„Copilul de la Auschwitz”, un nou roman de Lily Graham la Librex Publishing

Copilul de la Auschwitz a apărut la Librex Publishing și poartă semnătura scriitoarei de ficțiune Lily Graham. Autoare a șase romane, inclusiv a bestsellerurilor The Paris Secret și The Island Villa, Graham revine în atenția cititorilor cu o poveste despre supraviețuire, în care viața sau moartea se bazează pe cea mai mică șansă și fericirea poate fi găsită în cele mai întunecate momente. O poveste reală despre iubire, prietenie și mai presus de toate despre viață.

Este anul 1942 și Eva Adami ia trenul cu destinația Auschwitz. Sufocată de cadavrele care o strivesc și epuizată din cauza experienței traumatizante a călătoriei lungi în condiții insalubre și inumane, Eva se mai poate gândi doar la mult așteptata revedere cu soțul ei Michal, care fusese deportat acolo cu șase luni în urmă. Când Eva ajunge la Auschwitz, nu există nici urmă de Michal și realitatea crudă a lagărului se prăbușește asupra ei. În timp ce are inima frântă de durere și zace tremurând pe o saltea subțire, cu capul ras de mâini brutale, aude o șoaptă. Sofie, colega ei de suferință, îi întinde mâna.

Pe măsură ce trec zilele, cele două femei își destăinuie speranțele și visele: Eva speră că-l va găsi pe Michal în viață în acest loc îngrozitor, iar Sofie, că-și va regăsi fiul peste graniță, într-un orfelinat din Austria. Sofie întrevede șansa de a crea o ultimă întâlnire între Eva și Michal și știe că trebuie să o accepte, chiar dacă asta înseamnă să te împrietenești cu adversarul.

Când Eva își dă seama că este însărcinată, se teme că le-a pus viața în pericol. În tenebrele și degradarea abrutizantă din lagăr, femeile sunt hotărâte să-și păstreze ultima speranță: dragii lor copii, pentru viețile cărora se roagă, astfel încât ei să trăiască să le spună povestea mai departe atunci când ele nu vor mai putea.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici