„Copiii explică istoria” lansează la Heleșteni ediția a 3-a a lecțiilor video

„Copiii explică istoria” lansează o serie de zece video-uri inedite și creative, la cea de-a 3-a ediție a proiectului. Comunitatea locală din Heleșteni este invitată pe 27 octombrie, ora 14:00, în Școala Gimnazială Oboroceni, jud. Iași, la o proiecție însoțită de discuții cu elevii protagoniști și profesorii implicați. După lansare, lecțiile vor putea fi urmărite pe site-ul www.copiiiexplicaistoria.ro de orice copil sau profesor dornic să învețe sau să predea altfel.

Proiectul Copii explică istoria a pornit de la dorința de a povesti trecutul umanității într-o manieră mai creativă, mai savuroasă decât cea prezentată în manuale, pe limba copiilor, astfel încât să le stârnească acestora curiozitatea de a descoperi și mai mult.

Istoria de clasa a VI-a

Într-o serie de zece video-uri, copii explică istoria modernității timpurii, povestind despre conchistadori, civilizații dispărute, azteci, mayași, incași; despre istoria artei și civilizației, despre Umanism, crearea omului ca ființă de elită și punerea în valoare a demnității lui; despre Renaștere și personalități de însemnătate culturală precum Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, William Shakespeare; despre reforma religioasă și ideile lui Martin Luther care au înfuriat Biserica Catolică, despre inchiziție și vânătoarea de vrăjitoare și multe altele. Cele zece video-uri ale acestei ediții acoperă materia de istorie pentru prima parte a clasei a VI-a.

Lansarea

Evenimentul de lansare va avea loc în incinta Școlii Gimnaziale Oboroceni, com. Heleșteni, jud. Iași, unde echipa de filmare a proiectului, alături de micii protagoniști ai video-urilor vor prezenta ediția a III-a, se va proiecta una dintre lecțiile filmate în ultimile luni și un making of al ediției curente.

Elevii participanți la proiect vor împărtăși publicului experiența lor împreună cu profesorul Radu Mihai Murariu, autorul câtorva dintre lecții și coordonatorul elevilor din Heleșteni.

Proiectul s-a desfășurat în oglindă și în București, la Scoală Gimnaziala Step by Step, unde se va organiza un alt eveniment de lansare la începutul lunii noiembrie.

Edițiile anterioare

În primele două ediții ale proiectului s-au filmat 22 de lecții video de istorie ce acoperă materia pentru clasa a V-a în colaborare cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din comuna Sohatu, județul Călărași, o zonă defavorizată a țării.

Puteți urmări proiectul atât pe pagina web: www.copiiiexplicaistoria.ro, cât și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/copiiiexplicaistoria.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici