„Copiii explică istoria” lansează la București ediția a 3-a a lecțiilor video

„Copiii explică istoria” lansează cea de-a 3-a ediție a proiectului, cu o nouă serie de lecții video povestite de copii, pe 10 noiembrie, ora 14:00, la Școala Step by Step din București. Proiecțiile video-urilor vor fi însoțite de discuții cu elevii protagoniști și profesorii implicați. După lansare, lecțiile vor putea fi urmărite pe site-ul www.copiiiexplicaistoria.ro de orice copil sau profesor dornic să învețe sau să predea altfel.

Proiectul „Copiii explică istoria” a pornit de la dorința de a povesti trecutul umanității într-o manieră mai creativă, mai savuroasă decât cea prezentată în manuale, pe limba copiilor, astfel încât să le stârnească acestora curiozitatea de a descoperi și mai mult. 

Platforma „Copiii explică istoria” este o formă inedită și creativă de edutainment prin zece filme pe subiecte de istorie specifice programei de la clasa a VI-a.

Aflăm chiar de la elevii de gimnaziu despre: Marile descoperiri geografice, pe unde, cum și de ce au călătorit oamenii la sfârșitul Evului Mediu?, despre mari exploratori precum Henric Navigatorul, Bartolomeo Diaz, Vasco da Gama, Cristofor Columb, Amerigo Vespucci si Fernando Magellan.

Copii explică istoria colonialismului povestind despre conchistadori, civilizații dispărute, azteci, mayași, incași, dar și Istoria artei și civilizației, despre Umanism, crearea omului ca ființă de elită și punerea în valoare a demnității lui, despre Renaștere si artisti si personalitati de insemnatate culturala precum Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, William Shakespeare, despre Baroc și impresionantele opere de artă ale lui Caravaggio și despre Absolutism trecând prin viețile monarhiei europene și orientale, Ludovic al XIV-lea al Franței, Elisabeta I a Angliei, Petru cel Mare al Rusiei și Soliman Magnificul.

Religia este un subiect tratat de elevi cu seriozitate și vor povesti despre reforma religioasă și ideile lui Martin Luther care au înfuriat Biserica Catolică, despre Inchiziție și vânătoarea de vrăjitoare. 

Lansarea de la București

Evenimentul de lansare va avea loc în incinta Școlii Step by Step din București, unde echipa de filmare a proiectului, alături de micii protagoniști ai video-urilor vor prezenta ediția a III-a, se va proiecta una dintre lecțiile filmate în ultimile luni și un making of al ediției curente. 

Elevii participanți la proiect vor împărtăși publicului experiența lor împreună cu profesorul Ovidiu Iordache, unul dintre cei doi autori ai lecțiilor (alături de profesorul Radu Mihai Murariu de la Școala Gimnazială din Heleșteni) și coordonatorul elevilor din București.

Proiectul s-a desfășurat în oglindă la Școala Gimnazială Oboroceni, jud. Iași, și a avut lansare pe 27 octombrie.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici