Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/revistagolan/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
consolid8 Festival II, Green Vision - Impactful Solutions, dedicat soluțiilor și proiectelor sustenabile pentru o dezvoltare urbană durabilă

consolid8 Festival II, Green Vision – Impactful Solutions, dedicat soluțiilor și proiectelor sustenabile pentru o dezvoltare urbană durabilă

consolid8 Festival, primul eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și dezvoltării urbane durabile, anunță că cea de-a doua ediție, Green Vision – Impactful Solutions, va avea loc la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov în perioada 22-24 septembrie 2023.

consolid8 Festival aduce conceptele sustenabile mai aproape de oameni și afaceri, facilitează accesul la educație, informare și soluții verzi, fapt pentru care biletele la eveniment vor fi gratuite, atât pentru copii, cât și pentru adulți, în limita locurilor disponibile și pot fi obținute prin înregistrare aici. Agenda completă a festivalului va fi disponibilă în curând pe website-ul organizatorilor.

Invitați la festival

La consolid8 Festival, participanții vor avea oportunitatea de a explora noile tendințe din domeniul tehnologiilor verzi și de a se conecta cu experți și vizionari ai sustenabilității. Evenimentul aduce împreună un grup impresionant de speakeri invitați, recunoscuți la nivel internațional pentru contribuțiile lor în domeniul tehnologiilor verzi. Printre aceștia se numără personalități precum Neil Harbisson și Daan Roosegaarde, care vor împărtăși perspective valoroase în cadrul secțiunii „Talks” din a doua zi a festivalului.

Daan Roosegaarde, artist, designer și antreprenor olandez, este renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește viitorul designului și infrastructurii în spațiile publice, cu accent deosebit pe domeniul energetic. Prin proiectele sale, Roosegaarde explorează modalități creative și tehnologice de a utiliza resursele naturale într-un mod sustenabil și eficient. El este creatorul celui mai mare purificator de aer din lume, a autostrăzii inteligente pe bază de lumini și marcaje fosforescente și a celui mai circulat pavaj de biciclete care se încarcă cu energie solară și luminează pe timp de noapte.

Neil Harbisson, cunoscut ca fiind primul om-robot, este un pionier în utilizarea tehnologiei pentru a depăși limitele umane. Harbisson, care suferă de achromatopsie totală a dezvoltat implantul cibernetic care îi permite să transforme culorile în sunete și datorită căruia are o  modalitate unică de a experimenta mediul înconjurător. El este un promotor al diversității umane și al posibilităților de extindere a capacităților noastre prin tehnologie.

Seria de discuții „Talks” include și alte personalități din mediul antreprenorial și de business din România, care vor aborda subiecte de interes major precum energii regenerabile, eficiență energetică, gestionarea resurselor naturale, soluții pentru construcții durabile, antreprenoriat și know-how în lumea business-urilor verzi, inovare socială și surse de finanțare în tranziția digitală. Aceste discuții vor aduce în prim-plan modalități concrete de promovare a unui oraș sustenabil și vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Brașov și România.

consolid8 Festivalul creează un spațiu unic care, pe lângă zona de Talks, va include ateliere educative pentru copii pe teme precum economie circulară, case pasive și robotică, un Hackathon dedicat inovării sociale și tehnologiilor verzi, evenimente satelit pe teme precum Design Thinking, Product Development, Webdesign și Front-end Development, precum și o zonă de interactivă de activări unde vizitatorii pot experimenta ultimele trenduri în materie de soluții verzi.

De curând, Brașovul s-a alăturat altor orașe din lume în cursa pentru a deveni un oraș model în utilizarea tehnologiei pentru a optimiza resursele și serviciile publice, îmbunătățind astfel calitatea vieții locuitorilor săi. Prin intermediul consolid8 Festival, Brașovul demonstrează încă o dată angajamentul său în promovarea dezvoltării urbane inteligente și a sustenabilității fiind partener în cadrul consolid8 Talks – Proiect co-finanțat din bugetul Municipiului Brașov. La acest efort se alătură și Ambasada Regatului Țărilor de Jos care își asumă în rol activ în dezvoltarea culturii mobilității verzi și a mersului pe bicicletă în România, sprijinind în mod direct prezența lui Daan Roosegaarde și crearea unui spațiu de activare dedicat ciclismului unde se vor organiza ateliere și proiecții de film tematice.

Ca partener al evenimentului se alătură și LG Electronics România, care va premia în cadrul consolid8 Talks câștigătorii competiției Edu-Transformers Award, o inițiativă dedicată celebrării proiectelor inovatoare care contribuie la îmbunătățirea educației în România prin integrarea tehnologiei în procesul de învățare.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici