Concursul Internațional de Duo pianistic „Suzana Szörenyi” de anul acesta și-a desemnat câștigătorii

În perioada 15–22 octombrie, s-a desfășurat la București ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo pianistic „Suzana Szörenyi”, a cărui finală a fost organizată cu orchestră, în premieră absolută europeană.

Alături de Camerata Regală, dirijată de maestrul Cristian Mandeal, cele trei ansambluri finaliste au susținut pe 22 octombrie, la Ateneul Român, concerte pentru două piane și orchestră, cu un program de W. A. Mozart, F. Mendelssohn și F. Poulenc.

Evenimentul final al Competiției s-a încheiat cu Gala Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” 2023, în cadrul căreia juriul a acordat următoarele premii:

  • Premiul I la secțiunea duo pianistic (două piane), în valoare de 5.000 de euro, a fost câștigat de Nao Kanemura și Yoshiaki Sato din Japonia și a fost înmânat de sponsorul principal al competiției.
  • Premiul al III-lea a fost acordat ex aequo duo-urilor Susanna de Secondi și Elias Opferkuch din Germania și, respectiv, Mayuko Hasuno și Yui Hasuno, din Japonia. Ambele ansambluri de duo au fost premiate cu suma de 2.000 de euro.
  • „Premiul publicului”, distincție onorifică, a revenit duo-ului pianistic Mayuko Hasuno și Yui Hasuno (Japonia), care a obținut cele mai multe aplauze din partea spectatorilor prezenți la Ateneul Român.

Juriul ediției

Juriul Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” a fost format din: Cristina Marton Argerich – pianistă, profesor la Universitatea din Augsburg, Germania; Steluța Radu – pianistă, profesor la UNMB; Viorica Rădoi – pianistă; profesor la UNMB; Florian Mitrea – pianist, profesor de pian și muzică de cameră la Royal Academy of Music Londra; Corina Ibănescu – pianistă, profesor la Universitatea Transilvania Brașov; Manuela Giosa – pianistă, profesor la UNMB; Valentina Băințan – producător TV, pianistă.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici