Concurs naţional online de eseuri istorice pentru elevi

foto: visitoradea.com

Elevii de gimnaziu şi liceenii sunt invitaţi de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea să participe la o nouă ediţie a concursului naţional online de eseuri istorice, având că temă „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”.

Lucrările trebuie să conţină maxim două pagini, redactate la calculator (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri şi aliniere Justified) şi ar trebui să înceapă cu aceste cuvinte: „De ce ar trebui să îţi mulţumim ţie, Alexandru Ioan Cuza?”.

La finalul lor, tinerii sunt rugaţi să îşi scrie numele complet, vârsta, clasa, şcoala, localitatea, respectiv judeţul de unde provin. Lucrările vor fi trimise în perioada 9 – 27 ianuarie 2023, pe adresa de email pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro.

Vor fi acordate două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărţi şi o vizită gratuită la întreg complexul muzeal al Ţării Crişurilor. Se vor acorda, de asemenea, două premii speciale pentru originalitatea lucrărilor.

Rezultatele pentru fiecare secţiune vor fi anunţate pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Consider că trebuie să acordăm importanţă fiecărei date istorice şi personalităţilor care au legătură cu aceasta. Prin acest concurs dorim să încurajăm tinerii să descopere frumuseţea istoriei, să le dezvoltăm creativitatea şi capacitatea de sinteză în vederea scrierii unor eseuri istorice originale, având ca subiect semnificaţia datei de 24 ianuarie 1859”, a declarat luni, pentru AGERPRES, muzeografa psiholog Lavinia Ungureanu, iniţiatoarea acestui concurs.

La ediţia din anul trecut au participat 97 de elevi, din care 56 de gimnaziu şi 41 de liceeni. Unul din premii a fost câştigat de o elevă din Bistriţa.

Această a treia ediţie a concursului naţional este organizată de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici