Concurs de creație literară pentru liceeni din România, cu premii în valoare de 5000 lei, la Facultatea de Litere și Arte a ULBS

Facultatea de Litere și Arte din Sibiu oferă premii în valoare de 5000 de lei celor care scriu poezie și sunt înmatriculați la un liceu din România. Mai mult, textele participanților vor fi jurizate de unii dintre cei mai cunoscuți și importanți autori contemporani. Premiile vor fi oferite în proporție de 50% de juriu și 50% de public, în urma unui vot online, iar finaliștii și câștigătorii vor fi promovați pe platformele de social media ale @zonanoua, principalul proiect studențesc creativ al Facultății.

Desfășurare

Concursul de creație literară pentru liceeni Z9Contemporan are loc în perioada 06.11.2023 – 22.11.2023, iar participanții vor înscrie 9 texte care respectă cerințele concursului. Acesta este structurat în 9 etape, fiecare etapă urmând a fi jurizată de câte o autoare sau un autor contemporan. Cele 9 texte alese în fiecare etapă vor fi apoi postate pe pagina concursului, urmând a fi votate de public.

Participanții nu sunt obligați să se înscrie în toate cele nouă etape ale concursului, având posibilitatea de a-și alege între una și nouă etape la care să participe, în momentul completării formularului de înscriere.

Termenul limită pentru înscrieri este 12.11.2023.

Premiile pentru liceeni

Premile concursului de creație literară Z9Contemporan vor fi oferite după terminarea concursului și se acordă astfel: vor exista 9 premii de etapă în valoare de 300 RON fiecare, 1 premiu de popularitate în valoare de 500 RON (oferit strict în urma votului publicului), 1 premiu al treilea în valoare de 500 RON, un premiu al doilea în valoare de 600 RON, 1 premiu întâi în valoare de 700 RON. 

Juriul

Juriul de selecție a creațiilor literare pentru liceeni este format din Ștefan Baghiu, Raluca Boantă, Daniel Coman, Anastasia Gavrilovici, Cătălina Stanislav, Krista Szöcs, Radu Vancu, Alex Văsieș, Elena Vlădăreanu.

Aici mai multe detalii, regulament și înscrieri.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici