Clădirea unui fost spital, reabilitată şi transformată în centru muzeal

Reabilitarea cu fonduri europene a clădirii fostului Spital I.C. Brătianu din municipiul Buzău a fost încheiată și va fi transformată într-un centru muzeal, anunță News.ro.

Construcţia este monument istoric și se află în patrimoniul Consiliului Judeţean, urmând să aibă tot numele lui I.C. Brătianu, la fel ca spitalul de odinioară. Aceasta a fost pe cale de a primi mai multe destinaţii după anul 1990, când spitalul care a funcţionat în clădire şi-a închis porţile. La un moment dat a fost aproape de a fi demolată pentru a face loc unui cartier rezidenţial.

foto: Ciprian Sterian/news.ro

Clasificarea ei ca monument istoric a salvat-o, iar actuala conducere a CJ a identificat oportunitatea ca aceasta să fie reabilitată cu fonduri europene, cu condiţia transformării într-un centru muzeal.

Investiţia pentru reabilitarea clădirii, finanţată din fonduri europene, a fost începută în iulie 2019. Valoarea fondurilor obţinute pentru reabilitarea clădirii a fost de 3,6 milioane de euro, restul cofinanţării fiind suportate din bugetul Consiliului Judeţean.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici