Cinci scene și peste o sută de artiști din nouă țări la Brașov Jazz & Blues Festival XI

În perioada 10-15 august, localnicii și turiștii aflați în Brașov sunt invitați să participe la cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival. Evenimentele se desfășoară pe parcursul a 6 zile în mai multe spații din Brașov, precum și în două localități vecine.

Cinci scene în Brașov, gospel la Prejmer și Bod

Cele cinci scene ale festivalului sunt amplasate în Piața Sf. Ioan, Piața Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu (două scene) și la Juno Wine Garden. Serile de jam session au loc la Deane’s Irish Pub & Grill, iar concertele de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod.

Programul festivalului este completat cu filme muzicale, documentare biopics la Cinema Astra, dar și filme pentru întreaga familie în zona special amenajată în Parcul Titulescu.

Concerte

Tommy Castro, câștigătorul premiului B.B. King Entertainer of the Year! la premiile Blues Music Awards 2023, concertează în premieră absolută în România la Brasov Jazz & Blues Festival. Astfel, Tommy Castro & The Painkillers (SUA) revin în sfârșit în Europa pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a trupei sale, dar și pentru lansarea celui mai recent album al său A Bluesman Came To Town, iar ultima oprire din turneul european va fi la Brașov, pe 10 august. 

Sharrie Williams (SUA), The Princess of Gospel Rockin’ Blues face cale întoarsă la Brașov pe 10 august 2023, când va lansa și cel mai recent album al său The World is in Trouble, lansat deocamdată doar în variantă digitală, în aprilie 2023.

Antonio Lizana (Spania) este unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai New Flamenco Jazz. Show-ul live susținut de artistul spaniol este descris ca o „călătorie uluitoare de la rădăcinile flamenco-ului la jazz contemporan”, îmbogățită de mesajele de optimism din versurile sale.

Rita Marcotulli (Italia), cea mai valoroasă compozitoare şi pianistă de Jazz din Peninsulă, vine pentru prima dată în România la Brașov, într-un concert alături de acordeonistul Luciano Biondini. Fie că vorbim de jazz, muzică clasică sau cântece tradiționale italiene, muzica lor este plină de umor, melancolie, tandrețe și temperament. Concertul este organizat în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură București.

Pe scena din Piața Brassai

Pe scena din Piața Brassai vor concerta artiști cunoscuți din România. De la Nicu Patoi la Florin Giuglea sau de la JazzyBIT la Berti Barbera, iată doar câteva nume sonore care vor urca pe scena din zona După Ziduri din Brașov. Este de remarcat concertul în premieră în România a trupei berlineze Move 78, al cărui sound distinct e construit ca mix între improvizaţie de jazz şi hip-hop pre-programat.Intrarea la concertele din Piața Brassai este gratuită.

Scenele din Parcul Nicolae Titulescu

Pe scena principală din Parcul Central Nicolae Titulescu vor avea loc ateliere muzicale realizate de Academia de muzică Soundbox, iar seara publicul se va delecta cu concertele brașovenilor de la The Teachers, Dalma & The Fliptones, Fusion Core sau Fernet Blues Company.

Tot în Parcul Titulescu, Scena Feel Good powered by Majorel aduce distracția în rândul tinerilor, cu Vinyl, Rum, Tapas & Wine sau pe brașovenii de la UNUM.

În grădina Juno

Serile de vară din cadrul festivalului sunt mai plăcute în grădină la JUNO, unde revin Anamaria Galea și Soul Serenade. În premieră la festival ajunge pe scena de la JUNO și Aleka & Chris Guilfoyle Duo (România/Irlanda). 

Aleka Potîngă și Chris Guilfoyle s-au cunoscut pe scena de jazz din Dublin, amândoi fiind descriși drept „stele în ascensiune” ale scenei de jazz irlandeze de către The Irish Times.

În zilele de 14 și 15 august, muzica gospel ajunge și în acest an la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod, alături de Sharrie Williams, The Princess of Gospel Rockin’ Blues.

Biletele și abonamentele pentru concertele din Piața Sf. Ioan au fost puse în vânzare online pe www.biletebrasov.ro.

Mai multe informații despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului sau pe pagina de pe Facebook.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici