Cinci cărți gratuite pentru copilul tău, din bibliografia lui școlară, pe Voxa

Pe Voxa ai o multitudine de opțiuni pentru a descoperi rapid cărțile pe care ți le dorești, dar și pe cele pe care le consideri necesare pentru dezvoltarea copilului tău. Poți căuta titlurile inclusiv după vârstă, ușurându-ți interacțiunea cu platforma și economisind timp. Cât despre cărțile care se regăsesc în bibliografia lui școlară, am făcut o listă cu cinci dintre cele pe care Voxa le oferă gratuit.

Poezii, Mihai Eminescu

În colecția „Lecturi școlare” se regăsesc cele mai importante opere din literatura română și universală, selectate în conformitate cu cerințele programei școlare de limba și literatura română. Elevii vor avea la îndemână, în formă integrală, creațiile cele mai cunoscute și mai îndrăgite ale scriitorilor clasici și moderni, printre care și poeziile lui Mihai Eminescu.

Prinț și cerșetor, Mark Twain

Cartea care îi va biendispune și, în același timp, îi va pune pe gânduri pe elevi este disponibilă gratuit pe Voxa. Povestea caracteristică lumii chiar și astăzi este lecturată de Ilinca Hărnuț.

Ion, Liviu Rebreanu

Ion este, probabil, cel mai citit roman românesc într-un fel de clasament al tuturor timpurilor. Cartea ale cărei personaje rămân întipărite în mințile celor care o citesc.

Plumb, George Bacovia

Poetul pe care îl vor iubi sau nu, simplu; dar de scriitura căruia își vor aminti mereu. „Simbolismul bacovian lasă câteva uși deschise spre esteticile ce vor irupe după el, când poemul va deveni prisma metaforică prin intermediul căreia poetul își caută locul său în lume, dar și lumea încearcă să se facă acceptată de poet”, după cum spune Dinu Flămând.

Moara cu noroc, Ioan Slavici

„Slavici se identifică cu personajele sale fiind legat cu lăuntrul lor cu felul lor de a gândi și de a simți prin intime fire simpatetice. Iar acest fel de a gândi și de a simți e rezultatul unei observații și meditații multiseculare asupra naturii umane.” (Ovidiu Papadima)

Toate titlurile pentru elevi din colecția „Lecturi școlare” de pe Voxa sunt aici.

Iar dacă ai nevoie de trips and tricks despre cum să evițați certurile legate de bibliografia școlară nebifată, Anca Zaharia a oferit câteva aici.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici