Cifre record pentru NaradiX, platforma gratuită de învățare pentru elevii din România: aproape 30.000 de elevi vara aceasta 

Un nou an școlar începe cu noi provocări atât pentru elevi, cât și pentru profesori și părinți. După doi ani de pandemie în care, potrivit studiului McKinsey & Company, copiii din România au înregistrat întârzieri de învăţare de 4-6 luni, în toamna anului 2022 elevii au început anul școlar mai pregătiți datorită interacțiunii, învățării lecțiilor și rezolvării testelor de pe platforma NaradiX.ro, în această vară.

Naradix este o platformă online ce pune la dispoziția elevilor de la clasa pregătitoare și până la clasa a opta cursuri ce cuprind toată curricula școlară, dar și teste menite să evalueze cunoștințele dobândite în urma finalizării lecțiilor. Prin finalizarea cursurilor și rezolvarea testelor, elevii au posibilitatea de a aduna naradini, pe care îi pot preschimba ulterior în premii super interesante pentru ei, precum biciclete, laptop-uri, seturi de căști, cărți sau rechizite.

Platforma dezvoltată de organizația Narada, care își propune nu doar susținerea și continuarea procesului de educație remedială, ci și dezvoltarea potențialului maxim al copiilor din generația tânără și de formare de noi abilități ale acestora prin conținutul practic și concret oferit de materiile extrașcolare, a câștigat un număr dublu de elevi activi față de anul precedent, când a fost lansată. Astfel, dacă în 2021 peste 15.000 de copii au învățat pe NaradiX.ro  în timpul verii, în 2022, în aceeași perioadă, aproape 30.000 de elevi din clasele 0-8, din toată țara, au fost activi pe platforma cu un număr total de 6597 de lecții și 161 de teste integrate. În Naradix s-au înregistrat în această vară un total de 224.095 de lecții terminate, cu o medie de 12.34 per elev, 78.403 de teste rezolvate și 52.604 de teste trecute. 

În ajutorul elevilor de clasele 0-8 au venit 2281 cadre didactice din toată țara care au predat cursuri și au susținut webinarii și care s-au înscris într-un număr mai mare de peste 3 ori față de primul an și de vara lui 2021, când numai 888 profesori au fost activi în platformă. 

„În momentul în care am pornit la drum, misiunea noastră a fost aceea de a democratiza accesul la educație pentru a obține potențialul maxim al fiecărui copil, atât educațional, cât și profesional și emoțional.  Naradix a fost gândit ca un instrument care vine în sprijinul tuturor elevilor din ciclul primar și gimnazial, inițial ca o platformă de educație remedială, ulterior ca un spațiu util pentru recapitulare și aprofundare a materiei de la clasă. Am încercat permanent să îmbunătățim conținutul și astfel, pe lângă cursurile la principalele materii, am introdus și lecții extracurriculare, extrem de folositoare generației de azi, precum siguranța în online, dezvoltare personală sau ore de nutriție și viață sănătoasă, acestea din urmă fiind dezvoltate în parteneriat cu Wello. Atât companiile, cât și profesorii voluntari au înțeles cu exactitate nevoia existenței unei astfel de platforme și încă de la bun început ne-am bucurat de sprijin din partea lor, însă ceea ce ne bucură extrem de tare și ne dă credința că ceea ce facem este cu adevărat util și cu sens, este faptul că după numai un an și trei luni de la lansare, numărul celor care s-au înscris pe platformă a crescut, precum și cel al profesorilor care au creat conținut educațional pentru elevi. Încă o dată ni se confirmă că puterea celor mulți contează și că doar împreună vom reuși transformarea pe care ne-o dorim cu toții în sistemul de învățământ din România.” (Raluca Jianu, CEO Narada)

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici