Chitara cu corzi de argint. Recital Maxim Belciug la Teatrul de Artă București

Miercuri, 23 februarie, carismaticul chitarist Maxim Belciug susține primul recital solo din 2022 pe scena Teatrului de Artă București. Intitulat sugestiv „Chitara cu corzi de argint”, recitalul promite o metaforă-bijuterie de desfătat auzul și inima, cum nu se poate mai nimerită pentru o seară ante-dragobete. Iar cum protagonistul serii este Maxim Belciug, artistul chitarei și al Încântărilor, e sigur că norocoșii ce se vor afla în sală vor petrece un răstimp prețios, sclipitor ca spuma mării, legănați de J. S. Bach, cu muzică rusească, spaniolă și latinoamericană, de drag și de corazón.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerul, atunci când rămâne singur cu chitara sa el lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare. O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scena, recitalurile sale oferă în schimb un flagrant prilej de mirare. Și încântare.

Recitalul are loc miercuri, 23 februarie 2022, ora 19.00, în sala Teatrului de Artă București din str. Sfântul Ștefan 21. Biletele sunt disponibile online, la mystage.ro și eventbook.ro.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici