Cartea lunii iulie pe Voxa este Mitul normalității, de Gabor Mate. Deloc surprinzător, având în vedere că vorbim despre unul dintre cei mai citiți și urmăriți autori de dezvoltare personală în acest moment. Cercetările lui Gabor Mate vizează în special traumele din copilărie, dependența de alcool sau droguri și stresul, reușind să transmită informații de specialitate în forme extrem de prietenoase pentru aproape orice categorie de cititor, de la amatori până la pasionați și specialiști.
Record pentru Parinoush Saniee
Record de ascultări și pentru Parinoush Saniee, cu Tatăl celuilalt copil (narat de Raluca Hatmanu în 6h2min), un produs Voxa Originals — ceea ce înseamnă că se găsește doar la cei de la Voxa. Recordul vizează și celălalt volum al autoarei, disponibil pe platformă drept audiobook, și-anume Cel care mă așteaptă (narat de Ștefana Samfira, 14h21min). Alege cu care vrei să începi ascultarea pe site-ul platformei, aici.
Tribut pentru Agatha Christie
Pentru că tot suntem la capitolul producțiilor originale Voxa, trebuie să vorbim despre un alt titlu — nou lansat deopotrivă și-n print: Miss Marple, 12 povestiri, un serial ce conține povestiri ce se aduc tribut Agathei Christie. Aceste povestiri sunt scrise de mai mulți autori cunoscuți de thriller, printre care Ruth Ware și Leigh Bardugo, și sunt prezente în audiobook în lectura a cinci persoane distincte. Ascultă aici.
TikTok versus literatură
Dovedind că toate cărările internetului pot duce și la ceva bun, totul depinzând doar de utilizator și de modul în care decide acesta să folosească accesul nelimitat care i se oferă la informație, Icebreaker, romanul scris de Hanna Grace, nou lansat și în print, se poate asculta pe Voxa după ce pe TikTok a înregistrat milioane de aprecieri. Este o carte ce se adresează tinerilor, însă fără a se limita la categoria de Young Adult, și face parte din seria Aventuri din Maple Hills. La Voxa, volumul de față se poate asculta în lectura Ruxandrei Enescu, având o durată de 12h27min. Ascultă un fragment aici.
Alte vedete pe Voxa în iulie
Și prin „vedete” mă refer, bineînțeles, la alte cărți remarcate de iubitorii de audiobooks, dintre care ar fi de menționat: Ce nu am scris în cărțile mele până acum, de Victor Frankl, pe care eu încă n-am citit-o și nici n-am ascultat-o, dar care mă intrigă teribil tocmai datorită titlului, mai ales dacă-l pun în legătură cu ce știu despre autor din celelalte cărți populare ale sale; serialul Prima mea bibliotecă, cu primele două episoade disponibile, și-anume Călătoriile lui Gulliver (episodul 1) și fascinantul Robinson Crusoe (episodul al doilea), ambele niște clasice pentru copii, pe care sper din toată inima că le mai preferă și copiii zilelor noastre — mă emoționează să remarc, conform statisticilor Voxa, că am dreptate, cele două încă sunt pietre la temelia culturală a micilor cititori. Despre acestea din urmă vorbim tot zilele acestea, pe larg, într-un material dedicat literaturii pentru copii de pe Voxa.