Cartea „Mamutul banilor” a apărut recent la editura ap!

Cartea Mamutul banilor: Valorifică puterea psihologiei financiare  pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani, pentru a evita dispariția pecuniară și a-ți atinge obiectivele financiare de dr. Brad Klontz, dr. Ed Horwitz și dr. Ted Klontz a apărut recent la editura ap! (ACT și Politon). Este un volum care tratează într-o manieră originală și eficientă problema gestionării banilor și care își propune să ajute cititorul în vederea valorificării puterii psihologiei financiare pentru dezvoltarea mentalitatății legate de bani.

Autorii își concentrează atenția asupra unor convingeri și obiceiuri stereotipice legate de bani, dar și asupra înțelegerii originii acestora. Dezideratul pe care volumul și-l propune este înțelegerea modului în care trecutul multigenerațional a influențat felul în care dimensiunea financiară a vieții este privită. În consecință, cititorii vor avea ocazia de a analiza felul în care privesc banii și modul în care îi gestionează, putând trage concluzii referitoare la schimbările pe care ar putea să le facă în vederea eficientizării utilizării propriilor finanțe.

Despre autori:

Brad Klontz este doctor în psihologie, planificator financiar certificat și expert în psihologia financiară, ajutând numeroși indivizi să-și înțeleagă propriile opinii cu privire la bani. Este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton (SUA).

Edward Horwitz este planificator financiar certificat și specialist în comportamentul financiar, cu o vastă experiență în planificarea financiară, managementul riscului și crearea de soluții de psihologie financiară pentru organizații. Este profesor asociat la Departamentul de Economie și Finanțe al Facultății de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton, unde deține catedra de managementul riscului finanțată de compania de asigurări Mutual of
Omaha.

Ted Klontz este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton și fondatorul Institutului de Psihologie Financiară.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici