Nu mă poți răni de David Goggins este genul de carte de la care te-ai aștepta să devină un succes pe piața editorială. Are toate ingredientele: un autor cu o poveste impresionantă, un conținut structurat astfel încât să fie accesibil pentru toate categoriile și o înțelepciune anticipabilă, dar cu care un număr mare de cititori poate rezona.
Nu este de mirare că Nu mă poți răni, carte care în SUA s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare, scrisă de un autor cu peste 6,3 milioane de urmăritori pe Instagram, a depășit toate recordurile după recenta sa lansare pe Voxa (avându-l ca narator pe Alex Potocean, actor TNB). Ea prezintă povestea unui om normal care avea prezumția mediocrității, dar care a reușit lucruri remarcabile. Este o carte cu care fiecare dintre noi putem rezona, într-o mai mică sau mai mare măsură. Vorbim despre doza de motivație care, câteodată, ne poate fi necesară.

10 provocări pentru a deveni cea mai bună versiune a ta
Povestea lui David Goggins, utilizată ca argument pentru ideile pe care acesta le expune, este una care nu poate să nu impresioneze: începe din tinerețea autorului, o tinerețe marcată de sărăcie, de prejudecăți și de abuz – toate acestea petrecându-se într-un context familial dezordonat, cu un tată agresiv. Nici măcar detașarea de acest spațiu întunecat, odată cu părăsirea căminului, nu pune capăt încercărilor prin care autorul a fost nevoit să treacă. Ba chiar dimpotrivă, ai putea să spui pe măsură ce avansezi cu ascultarea poveștii vieții lui Goggins.
Nu mă poți răni e despre ceea ce putem să facem ca să ne depășim condiția. Exemplul lui David Goggins nu este universal valabil, însă poate fi urmat ca atitudine – perseverența și tenacitatea, văzute ca atribute exersate, nu inerente, reprezintă factorii care l-au transformat pe autor dintr-un tânăr supraponderal și depresiv, cu probleme de învățare și fără niciun viitor, într-un om de succes.
Cartea se dorește a fi, deci, un ghid spre succes pentru omul de rând. Un ghid cu ajutorul căruia să scăpăm de numeroasele frici, bariere mentale și alte impedimente aflate în calea reușitei. Ne sunt propuse o serie de tertipuri prin care ne putem eficientiza orarul zilnic, prin care ne putem depăși limitările și prin care să ne păstrăm motivația căutării unor noi provocări, precum și o serie de exerciții extrem de la îndemână, chiar dacă solicită cel mai mare grad de sinceritate și vulnerabilitate din partea noastră.
Recordmanul David Goggins
David Goggins este singurul om din istorie care a reușit să treacă prin instrucția pentru pușcași marini, Army Ranger School și Air Force Tactical Air Controller. A stabilit recorduri în evenimente de anduranță (ultramaratoane, triatloane şi ultratriatloane) și a deţinut recordul mondial la tracţiuni (4030 de tracţiuni în 17 ore).
Revista Outside l-a numit „Cel mai în formă om din America”, iar ascultându-i povestea dură de viață pe Voxa vei descoperi și că nu a fost mereu așa și că a fost nevoie de eforturi pe care ai fi tentat să le numești supraomenești pentru a-și depăși limitele propriului corp.

Narator pe Voxa: Alex Potocean
Pe platforma Voxa, Nu mă poți răni este narată de Alex Potocean. Născut în 1984, acesta este actor cu experiență atât în teatru, cât și în televiziune, fiind cunoscut pentru roluri în filme precum „Moartea domnului Lăzărescu” sau „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, iar în prezent poate fi văzut la TNB, printre altele, în „Pădurea spânzuraților” și „Pescărușul”.
Voxa
Voxa este prima platformă de audiobookuri în limba română, de curând a lansat prima ediție a raportului „Piața de carte digitală din România”, care analizează evoluția pieței de audiobookuri și e-bookuri din România din ultimul an și arată date surprinzătoare despre tendințele consumatorilor de cultură de la noi. Află mai multe despre studiu aici. Dacă n-ai mai încercat Voxa până acum, trebuie să știi că după crearea unui cont ai 7 zile de testare gratuită a cărților de pe platformă.