Cardul european pentru tineri va fi distribuit și în România: acces la evenimente, reduceri la transport şi cazare

Cardul european pentru tineri va fi distribuit și în România, din primăvara anului 2023. Tinerii cu vârste între 14 şi 35 de ani vor beneficia de acces la evenimente europene şi reduceri pentru transport şi cazare.

Cardul European al Tinerilor (European Youth Card), disponibil deja în alte zeci de țări, va fi distribuit gratuit în România. Costurile vor fi suportate de către Guvern, precizează News.ro.

„Acest card european pentru tinerii din România între 14 şi 35 de ani va fi distribuit gratuit în ţara noastră, chiar dacă el suportă costuri suplimentare de producţie şi distribuţie, dar toate aceste costuri vor fi asigurate de către Guvern, prin Ministerul Familiei şi Ministerul de Finanţe”, a explicat ministrul Familiei.

Gabriela Firea a precizat şi care vor fi beneficiile de care vor avea parte tinerii din România prin intermediul acestui card:

„Este vorba despre acces la evenimente europene, despre reduceri care se vor face pentru transport, cazare, muzee, spectacole, dar şi anumite magazine care vor dori să intre în acest proiect”.

European Youth Card este o legitimație destinată tinerilor din Europa. Acesta aduce numeroase beneficii posesorilor săi atât în țara de origine, dar și atunci când călătoresc în restul țărilor de pe continent. Proiectul a fost pornit în anul 1989 și în prezent este dezvoltat în peste 30 de țări în parteneriat cu principalele instituții europene.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici