„Caravana Metropolis – cinema în aer liber” pleacă din nou la drum

Cinematograful itinerant „Caravana Metropolis – cinema în aer liber” pornește și anul acesta la drum, prima oprire fiind la Tulcea, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Civică. Între 4 și 9 iulie, de la ora 21:30, publicul va putea urmări 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase și va putea participa la 3 ateliere. Acestea vor putea fi urmărite între 4 și 10 iulie, de la ora 21:30, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Civică. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi în Selecția oficială – program care în fiecare an reunește cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Veneția și San Sebastián, la Globurile de Aur, Premiile BAFTA și chiar la Oscar.

După Tulcea, Caravana Metropolis – cinema în aer liber va mai poposi la Făgăraș (18 – 20 iulie), Râșnov (21 – 23 iulie) și Alexandria (1 – 6 august).

Program

Marți, 4 iulie – Inocentul (Franța, 2022, r. Louis Garrel, cu: Louis Garrel, Roschdy Zem, Noémie Merlant, Anouk Grinberg. Detalii: AP 12, comedie, 100 min. Câștigător al Premiului César în 2023 pentru „Cel mai bun scenariu original”, nominalizat tot la Premiile César pentru „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun film” și nominalizat la Premiile Lumiere pentru „Cel mai bun scenariu”, „Cel mai bun actor” și „Cea mai bună actriță”).

Miercuri, 5 iulie – Iluzii pierdute (Franța, Belgia, 2021, r. Xavier Giannoli, cu: Benjamin Voisin, Cécile De France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan. Detalii: N15, dramă, 149 min. Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneția și la Premiile Goya pentru „Cel mai bun film” și câștigător al Premiului César pentru„ Cea mai bună imagine”, „Cel mai bun decor” și „Cel mai bun scenariu adaptat”).

Joi, 6 iulie – Ancheta unui scandal de stat (Franța, 2021, r. Thierry de Peretti, cu: Vincent Lindon, Valeria Bruni Tedeschi, Mylène Jampanoï, Pio Marmaï, Roschdy Zem. Detalii: AP12, 120 minute, dramă. Câștigător al Premiului Juriului pentru „Cea mai bună imagine” și nominalizat în secțiunea Golden Seashell pentru „Cel mai bun film” la Festivalul de Film de la San Sebastián și nominalizat la Premiile César pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”).

Vineri, 7 iulie – Jucărie nouă (Franța, 2022, r. James Huth, cu: Jamel Debbouze, Daniel Auteuil, Alice Belaïdi, Simon Faliu, Anna Cervinka. Detalii: AG, comedie, 112 min.)

Sâmbătă, 8 iulie – Nunți, botezuri, înmormântări (România, 2022 r: Alexandru Lustig, cu: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Șerban Pavlu, Anca Sigartău. Detalii: comedie, 121 min.)

Duminică, 9 iulie – D-na Harris cucerește Parisul (UK, Canada, Franța, Ungaria, Belgia, 2022, r: Anthony Fabian. Detalii: AG, comedie, 115 min. Nominalizat la Premiile Oscar și BAFTA pentru „Cele mai bune costume” și nominalizat la Globurile de Aur pentru „Cea mai bună actriță într-o comedia sau musical”).

În zilele de 7, 8 și 9 iulie, de la ora 11:00, va avea loc la Casa Avramide câte un atelier de percuție gratuit susținut de Emi Ionescu, la care vor putea participa maxim 20 participanți cu vârsta peste 7 ani per sesiune. Emi Ionescu este muzician de aproape douăzeci de ani și de-a lungul timpului a colaborat cu diverși muzicieni români precum Electric Brother, Sensor sau Timpuri Noi.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a cinematografului „Caravana Metropolis”.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici