Când marile orașe se transformă în inele by Joule Project

Unul dintre motivele pentru care iubesc Bucureștiul este că abundă de cultură, în special la începutul verii. Tocmai ce s-a încheiat cea de-a 12 ediție Romanian Design Week – Unlock the city, festivalul dedicat industriilor creativ-culturale din România.

Anul acesta, festivalul și-a propus să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Una din instalațiile care mi-au intrat direct la suflet a fost micul aeroport de la APARTERRE, care a marcat nașterea a trei inele inspirate de trei mari orașe ale lumii, care se întâmplă să fie și preferatele mele.

O seară cu vibe parizian, o mică ploaie și avioane de hârtie

APARTERRE este spațiul imaginat de Domnica Margescu, fashion editor la Elle România, și realizat de arhitectul Bogdan Ciocodeică. Acest hub aduce luxul marilor magazine de modă în inima Bucureștiului și, mai mult, te invită la o călătorie în lumea stilului prin albume și accesorii. Piesa centrală este terasa mică și boemă, unde poți citi o carte și gusta unele din cele mai fine preparate de brunch și băuturi.

În acest cadru s-au lansat cele trei inele by JOULE PROJECT. Eram atât de nerăbdătoare să văd expoziția, încât mi-am luat cartea și m-am dus cu o oră mai devreme.

Am fost întâmpinată de micul aeroport din APARTERRE, unde cele trei inele așteptau să decoleze. Chiar lângă inelele expuse, erau două valize care aveau la bază numeroase avioane de hârtie realizate din pagini scoase din jurnalul de călătorie al Ralucăi Leafu, fondatoarea brandului JOULE PROJECT.

Până a început evenimentul, am citit, am mâncat o tartină delicioasă și am băut un Prosecco cu suc de portocale, una din băuturile în ediție limitată care au fost create special pentru eveniment.

Nici măcar scurta ploaie de vară nu a reușit să alunge oamenii.

Paris, Londra și New York

Joule Project celebrează energia neșlefuită a naturii prin bijuterii fine.​ Fiecare piesă pe care o fabrică este o promisiune personală: să fii puternic ca pietrele, onorând valoarea fiecărui mic defect. 

Bijuteriile Joule Project sunt realizate cu aur de 14k, argint sterling, însoțit de pietre prețioase și semiprețioase care se conectează la diferitele energii ale naturii.

Colecția lansată la Romanian Design Week poartă numele de PASSPORT COLLECTION. 

Raluca Leafu a călătorit în Paris, Londra și New York. După ce a gustat din aroma fiecărui oraș, aceasta a gândit design-ul inelelor.

Inelul care nu doarme vreodată este inspirat de orașul care vibrează constant, anume New York-ul. 

The days are filled with stories and the nights are flooded by lights – it’s like the city is putting on a show for every visitor. And in all this jazz, surrounded by streamline architecture, a green patch of calm and quiet awaits to help you breathe and recharge.

Toate aceste elemente au devenit inspirație pentru inelul New York – o turmalină verde (Central Park) înconjurată de clădiri înalte de argint care strălucesc ca diamantele. 

Un inel regal: orașul care a inspirat cel de-al doilea inel al colecției este Londra. În timp ce Raluca încerca să surprind esența Londrei, i-a descoperit dualitatea. 

Baza orașului este moștenirea regală și istorică care a evoluat cu grație imperială în lumea modernă. Pe de altă parte, orașul găzduiește cei mai avangardişti gânditori și expoziții futuriste. 

Astfel s-a născut forma de sigiliu, steagul care a inspirat alegerea cu rubin și safir, toate poziționate într-un cadru curat, fără podoabe inutile. 

Mai mult, au adăugat un motto care definește orașul până la nucleul său regal: „Domine dirige nos” care înseamnă „Domnul ne călăuzește”, scris cu aur. 

Inelul iubire inspirat de Paris unește cele trei râuri care străbat orașul, anume Droite, Sena, în mijloc, și Gauche.

Pe fiecare parte, Rive Droite și Rive Gauche arată ca doi vechi rivali care nu mai au nimic de contestat, dar trebuie să păstreze distanța pentru a străluci în mod egal în ochii privitorului.

Mai mult, textura materialelor prețioase din inel și a diamantelor va transforma energia pe care o are Parisul într-un amestec special de emoții.

Instalația realizată de JOULE PROJECT a fost una din preferatele mele din cadrul Romanian Design Week. Mi-a făcut poftă de călătorit și, mai ales, de mers la shopping de noi bijuterii.


Fotografii de Cristiana Pantici 

mm
Cristiana Pantici
Jurnalistă, feministă, consumatoare de artă, în toate formele ei. Și uneori doar o fată care trăiește în două lumi, una fiind o lume a cărților.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici