Campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a fost gazda Crosului USAMV, competiție sportivă dedicată iubitorilor de mișcare în aer liber

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a fost gazda primei ediții a Crosului USAMV, competiție dedicată studenților, precum și tuturor iubitorilor de mișcare. Evenimentul a fost organizat sub egida Federației Române de Atletism, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal București, având-o ca ambasador pe campioana olimpică Gabriela Szabo.

De la primele orele ale dimineții de sâmbătă, peste 600 de participanți cu vârste diferite, de la mic la mare, au luat parte la cele trei tipuri de trasee puse la dispoziție de către organizatori: 1km, 5km sau 10km. 

Competiția sportivă, aflată la prima ediție, a fost certificată la nivel internațional de către AIMS/World Athletics. Evenimentul desfășurat în Green CampUSAMV, un campus verde de 40 ha, a oferit participanților oportunitatea să descopere sau să redescopere cele mai frumoase locații din Bulevardul Mărăști 59, un loc recunoscut pentru deschiderea față de iubitorii de natură, de viață sănătoasă și mișcare. Deși toți sunt mari câștigători pentru că au luat parte la această competiție, clasamentele pot fi consultate aici.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor personalități care au felicitat inițiativa universitară, printre care și Mircea Geoană (secretar general adjunct NATO), Mihaela Geoană (președinta fundației Renașterea), Thomas Răzvan Moldovan (secretar de stat Ministerul Sportului), campioana olimpică Gabriela Szabo și vicecampionul olimpic Marian Oprea.  

„Mă bucur tare mult că acest eveniment a atras participarea unui număr atât de mare de persoane. Crosul USAMV ne-a oferit oportunitatea să ne revedem după doi ani și să redescoperim împreună campusul, alături de studenți, voluntari, participanți de toate vârstele. Vă mulțumim că ați fost prezenți la această primă ediție în număr atât de mare și vă promitem că anul viitor vom avea și mai multe surprize.” (prof. univ. dr. Răzvan Ionuț Teodorescu, rector USAMV).

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici