Campionatul Mondial de Robotică FIRST din SUA: 4 echipe de elevi români pe podium

3 echipe de elevi care s-au calificat în urma etapei naționale a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociația Nație Prin Educație, precum și o echipă calificată în urma campionatului FTC din India, ne-au reprezentat țara la Campionatul Mondial FIRST din Houston, SUA. Între 19 și 22 aprilie, spectatorii și urmăritorii online au asistat la competiții pline de adrenalină, iar elevii români s-au întâlnit cu cele mai bune echipe de robotică din toată lumea. Echipele noastre au fost admirate de către toți participanții, atât grație priceperii lor cât și datorită rezultatelor excelente de anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a adus premiul cel mare acasă, câștigând Campionatul Mondial. Românii s-au întrecut cu peste 190 de echipe din toate colțurile lumii și s-au întors acasă învingători, cu 6 premii obținute în SUA.

Premiile obținute de români

4 echipe ne-au reprezentat țara, din București, Ploiești, Iași și Pitești, alături de cei 4 finaliști Dean’s List din Ploiești, Hunedoara, Focșani și Buzău. Iată premiile obținute de români la Campionatul Mondial din Houston, SUA:

  • MOTIVATE Award WINNER, pentru echipa Ro2D2 (Jemison division) din Ploiești, Colegiul Național Mihai Viteazu.
  • MOTIVATE Award 2nd place pentru echipa PEPPERS (Franklin division) din Iași, Liceul de Informatică Grigore Moisil
  • DESIGN Award 3rd place pentru echipa TehnoZ (Ochoa division) din Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa TehnoZ (Ochoa division)
  • CONTROL Award 3rd place pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)

Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de către Dana Războiu, în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, prin intermediul „FIRST Tech Challenge”, în cadrul celui mai mare program educațional STEM prin robotică pentru liceeni din țară. 

„Campionatul Mondial a fost momentul culminant pentru toți elevii implicați în robotică, din toate colțurile lumii. Copiii noștri au luptat cu cele mai bune echipe de robotică din lume și ne-au făcut din nou mândri că suntem români. Au urcat pe podiumul Campionatului Mondial și s-au întors acasă cu 6 premii! Sunt foarte mândră de ei!” (Dana Războiu, fondator al asociației Nație Prin Educație)

BRD FIRST Tech Challenge înseamnă more than robots – este un proiect de inginerie și lucru organizat ca într-un startup, care presupune muncă, dedicare și mai ales lucru în echipă, o cerință vitală pentru o echipă de robotică. Astfel, tinerii implicați în aceste proiecte își dezvoltă abilitățile și descoperă un potențial drum profesional.

Iată că și anul acesta liceeni români demonstrează că sunt printre cei mai buni din lume la robotică. Bucuria lor, a părinților și mentorilor lor e dublată de recunoștința noastra că reprezintă o țară întreagă și că generează o schimbare foarte importantă în educația din Romania. BRD va fi în continuare alături de tinerii care își doresc să aducă mai aproape un viitor inovator și sustenabil. Îi felicităm pentru performanță și pentru energia care ne inspiră.” (Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale)

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici