Bucharest Graphic Days: atelier de ilustrație cu artistul polonez Piotr Socha

Bucharest Graphic Days, ediția a II-a, începe în data de 20 octombrie și se termină în 10 noiembrie 2023. Evenimentul are patru secțiuni, după cum urmează: expoziție, workshop-uri, talk-uri și call-uri (pentru rezidențe, call for posters, concurs de bandă desenată). 

Chiar dacă nu este încă pus la dispoziția publicului programul integral, sunt câteva workshopuri la care înscrierile se pot face deja. Unul dintre acestea este atelierul de ilustrație cu Piotr Socha (Polonia), realizat în parteneriat cu Institutul Polonez din București.

Când și unde?

Atelierul cu Piotr Socha are loc în data de 21 octombrie, cu începere de la ora 11:30 și o durată de aproximativ 4 ore, la mansarda OAR (Sf. Constantin 32, București). 

Necesar

Aplicarea se face prin trimiterea unui CV narativ scurt, alături de o scurtă motivație. 

Cine se poate înscrie?

Nivelul participanților poate fi cuprins oriunde între începător și mediu, iar atelierul se adresează studenților și masteranzilor de la arte vizuale (grafică, design, animație, film), cât și tinerilor ilustratori și graficieni.

Pot participa cel mult 20 de persoane la atelier, iar 15 locuri mai sunt încă disponibile.

Costuri

Participarea la atelierul de ilustrație costă 120 lei (24 euro), iar studenții au reducere și achită 100 lei (20 euro). 

Suma include și:

  • sacoșa de bumbac a evenimentului imprimată serigrafic la două culori
  • hârtia de desen necesară pe tot parcursul workshopului
  • apă minerală pe tot parcursul workshopului
  • accesul pentru o zi la toate expozițiile și conferințele festivalului

De asemenea, taxa achitată pentru workshop permite accesul și la conferința lui Piotr Socha, care va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, de la orele 19.00 la (eveniment despre care urmează să se anunțe mai multe detalii în curând).

Despre Piotr Socha

Piotr Socha (1966) este grafician, ilustrator, bucătar amator.

A colaborat mulți ani ca ilustrator pentru revistele Gazeta Wyborcza, Duży Format, Wysokie Obcasy, Polityka, Newsweek, Przekrój, Playboy, Harvard Business Review, Machina și multe altele. 

Din 2013 colaboreaza ca ilustrator pentru Editura Dwie Siostry, pentru care a realizat trei cărți pentru copii – Albinele (pl. Pszczoły), publicată în 2015 și tradusă în 32 de limbi, Arborii (pl. Drzewa), publicată în 2018 și tradusă în 28 de limbi. Textul ambelor cărți a fost scris de dr. Wojciech Grajkowski. Cartea Albinele a obținut multe premii în Polonia și în străinătate. 

Cea mai recentă carte a sa, Brud. Cuchnąca historia higieny (ro. Murdăria. Istoria mirositoare a igienei), publicată în 2021 și tradusă în 12 limbi, a fost realizată împreună cu Monika Utnik-Strugała, totodată autoarea textului. Volumul a obținut câteva premii în Polonia, printre altele „Cartea Anului 2021”. Este nominalizată la premiul „Cartea Anului” în Austria. Unul dintre cele mai mari cotidiene nemțești, Süddeutsche Zeitung, a declarat-o una dintre cele mai bune cărți de non-ficțiune pentru copii ale anului 2022.

În timpul liber, Piotr Socha face nordic-walking, citește cărți de istorie și visează la călătorii.

Înscrieri aici

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici