Bookfest Brașov: Cărtărescu, Patapievici, Paraschivescu și M. Vakulovski, printre scriitorii invitați

Unii dintre cei mai importanți scriitori români își vor prezenta cărțile toamnei la Bookfest Brașov, între 3 și 6 noiembrie, la Aula Universității Transilvania, după trei ani de pauză impusă de pandemie. Intrarea publicului este liberă la toate evenimentele.

Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Nicolaie, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Sabina Fati, Alexandru Stermin, Denisa Comănescu, Adrian Lăcătuș, Lidia Bodea, Adrian Lesenciuc, Georgeta Moarcăș, Ioana Clara Enescu, Mihail Vakulovski sunt doar câteva dintre personalitățile culturale care vor fi prezente la cea de-a șasea ediție a Salonului de Carte Bookfest Brașov pentru a vorbi despre cele mai noi apariții editoriale, anunță organizatorii.

Editurile Asociația ARI, Grupul Editorial Art, Asociația Liga Albanezilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Grupul Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Diana Press, Didactica Publishing House, For You, Polirom, Excelent English Education, Humanitas și Humanitas Fiction, Jocorama, Nemira Publishing House, Niculescu – Oxford University Press, Sigma, Trei îi așteaptă pe brașoveni pe parcursul a patru zile de întâlniri memorabile cu unii dintre cei mai importanți autori ai momentului, sesiuni de autografe, lecturi publice și reduceri atractive.

Mari scriitori prezintă cele mai frumoase cărți ale momentului

Trișorii din Harlem de Colson Whitehead și Cortina de fier de Vesna Goldsworthy sunt primele lansări la Bookfest Brașov ale editurii Humanitas Fiction, care a serbat recent 15 ani de existență. Lansările sunt programate vineri, 4 noiembrie, de la ora 18, în prezența editorului Denisa Comănescu, și a scriitorilor Adrian Lesenciuc și Mihail Vakulovski.

Tot Humanitas Fiction deschide, de la 12:30, și seria lansărilor de sâmbătă5 noiembrie, cu prezentarea celui mai recent roman semnat de Michel Houellebecq, Anihilare, proaspăt apărut în traducerea elegantă a lui Daniel Nicolescu.

Jurnalista Sabina Fati vine, de la ora 13, să prezinte publicului brașovean bestsellerul Călătorie pe urmele conflictelor de lângă noiKurdistan, Irak, Anatolia, Armenia, în cadrul unui dialog cu editorul și scriitorul Radu Paraschivescu.

Editura Humanitas Fiction mai este prezentă în programul Bookfest Brașov cu încă două evenimente: de la ora 13:30 vor fi lansate Cartea caselor de Andrea Bajani și Jumătate de secol cu Borges de Mario Vargas Llosa, în prezența Denisei Comănescu și a profesorului Adrian Lăcătuș, decan al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania din Brașov, iar de la ora 18:30 vor fi lansate Să fii bărbat de Nicole Krauss și Rădăcinile cerului de Romain Gary, în cadrul unui eveniment la care editorul Denisa Comănescu va fi anturată de scriitorii Alexandru Stermin și Ioana Nicolaie.

La rândul său, Ioana Nicolaie își va delecta publicul cu prezentarea celei mai recente cărți, Miezul inimii, care va fi lansată de la ora 16, în cadrul unui dialog cu Georgeta Moarcăs, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Litere, și Lidia Bodea, editor și director al editurii Humanitas. Alexandru Stermin, neobosit explorator și savuros povestitor, o are invitată pe profesoara Ioana Clara Enescu, de la Colegiul Național Andrei Șaguna, pentru prezentarea bestsellerului Căzuți din junglă. Poveștile unui explorator, care este programată tot sâmbătă, dar de la ora 18.

Întâlniri memorabile cu Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu

Probabil cel mai așteptat titlu al toamnei, romanul Theodoros, semnat de Mircea Cărtărescu, va beneficia de o avanpremieră pe măsură la Bookfest Brașov, însuși autorul fiind prezent pentru o lectură publică extinsă și un dialog cu publicul.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 14, iar Mircea Cărtărescu va fi însoțit de Lidia Bodea. Cu o carte proaspătă vine la Bookfest Brașov binecunoscutul eseist și scriitor HoriaRoman Patapievici, care ne dă întâlnire tot sâmbătă, 5 noiembrie, dar de la ora 17, pentru lansarea volumului Despre viață, idei & nostalgie și pentru un dialog antrenant cu editorul și filozoful Gabriel Liiceanu urmat de o sesiune de autografe.

Gabriel Liiceanu îi așteaptă și el pe vizitatorii Bookfest Brașov cu un nou volum, recent apărut dar care a stârnit deja suficientă vâlvă, Ce gândește Dumnezeu? Puțină teologie; lansarea cărții va avea loc sâmbătă, de la ora 15, iar alături de Gabriel Liiceanu va fi Radu Paraschivescu.

La rândul său, Radu Paraschivescu ne va delecta cu o lectură publică în avanpremieră din volumul Podul Diavolului, aflat în curs de apariție la editura Humanitas, în cadrul unui eveniment care se va desfășura de la ora 16:30, și la care autorul va fi însoțit de Lidia Bodea. Ulterior, Radu Paraschivescu va fi disponibil pentru o sesiune de autografe pe cele mai recente apariții editoriale pe care le-a semnat și pentru discuții cu publicul de la Bookfest Brașov.

Programul actualizat al evenimentelor Bookfest Brașov va putea fi consultat aici.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă în cadrul Salonului, iar în toate cele patru zile Bookfest Brașov va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici