Blazzaj anunță un nou album, „Întoarcerea Omului Furnicar”

BLAZZAJ, unul dintre cele mai importante nume din scena sonorităților de nișă din Timișoara, revine cu un nou material de studio: un album imprimat pe dublu vinil numit „Întoarcerea Omului Furnicar”.

Revenită anul acesta, ca după o călătorie de recunoaștere a sinelui creativ, cu o serie de concerte când la Electric Castle, când la Gărâna sau Jazzar, trupa pare că a păstrat la saltea, ca un cetățean bine instruit de vremurile grele, știrea lansării unui nou material.

„Întoarcerea Omului Furnicar”, după cum chiar membrii trupei declară, „desenează pe portativ un alt peisaj. Despre un vis ce nu te-aruncă în abis, despre orașul ce curge prin tine, despre o lume în care totul înjur merge mai bine, chiar mult prea bine.”

Cu o călătorie muzicală ticluită de Eddie Neumann și Florin Barbu prin 1998 ca niște povestitori urbani atenți la neatenția vieții, BLAZZAJ a reușit să retușeze în tot acest timp imaginea prăfuită a traiului urban, transformând iremediabilul plictis într-o revelație artistică.

Compozițiile însiropate cu sarcasm și umor fin s-au clădit de la sine în vecinătatea spiritului inovator al artiștilor, piesele lor devenind ode pictate în tente de suprarealism balcanic. De altfel, chiar story-ul ce însoțește acest nou material respiră un asemenea aer îmbibat de o prospețime aproape nefirească.

„După încercarea nereușită de a prelua conducerea asociației de locatari, omul furnicar s-a rătăcit 28 de zile în supermarketuri în căutarea echilibrului de sine. El s-a întors în bloc cu 14 povestiri demne de orice povestitor.”

Lansarea oficială în Control

Albumul „Întoarcerea Omului Furnicar” va fi lansat oficial pe data de 15 septembrie în cadrul unui concert în Control Club din București. Vinilul dublu poate fi achiziționat în ziua evenimentului chiar de la locație sau online, iar prețul acestuia este de 160 de lei.

Biletele pentru concertul de lansare din Control Club pot fi achiziționate de pe iaBilet.ro.

Pentru cei mai nerăbdători, BLAZZAJ va susține un concert și pe data de 10 septembrie, de această dată în Timișoara, la Casa Tineretului, alături de Fanfare Ciocârlia. Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile pe iaBilet.ro.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici