Azulejos de guitarra: recital Maxim Belciug în curtea interioară a Institutului Cervantes București

În data de 14 iulie 2021, Institutul Cervantes din București are bucuria de a găzdui și oferi iubitorilor de muzică un recital de chitară de înaltă ținută artistică în interpretarea binecunoscutului muzician Maxim Belciug.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00, în patio – curtea interioară a instituției din Bulevardul Regina Elisabeta numărul 38. Accesul la proiecții se face pe bază de rezervare în scris printr-un email trimis la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor menite a preveni răspândirea Covid-19.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai apreciați muzicieni autohtoni. Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alţi artişti – instrumentişti sau cântăreţi – dintre care mulţi îi datorează afirmarea, Maxim Belciug a reuşit cu discreţie să-şi clădească de-a lungul anilor o solidă reputaţie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate şi altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumuseţea muzicii ce poate fi împărtăşită cu acest instrument, Maxim Belciug stăruie, de peste 20 de ani, să arate publicului cum se poate declina frumosul pe o chitară. De-a lungul anilor a cântat în diverse formule camerale, atât în ţară, cât şi în străinătate, în Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franţa, Scandinavia, Italia, Spania, dar cel mai bine se simte în recitalurile solo, atunci când, singur cu chitara sa, poate da frâu liber fanteziei, transformând matematica riguroasă a partiturii în clocot şi pasiune.

PROGRAM:

Două piese populare braziliene – „A casinha pequenina” și „Terezinha de Jesus”

Cântec popular catalan – „El cant dels ocells”

Flamenco tradițional – „Colombianas”

Johann Sebastian Bach – „Aria BWV 1068”

Două tangouri – Julio César Sanders, „Adiós muchachos” și Gerardo Matos Rodríguez, „La cumparsita”

Johann Sebastian Bach – „Preludiu BWV 855”

Flamenco tradițional: „Alegrias por rosas”

José Luis Merlin – „Evocación”

Nino Rota – Tema din „The Godfather”

Cântec popular mexican – „La Bamba”

Cântec popular bolivian – „Llorando se fue” („Lambada”)

Fernando Sor – „Studiu în si minor”

Flamenco tradițional – „Alegrias por medio”

Două piese neoromantice: Günter Fletcher – „Numai pentru tine” și Sergey Teplyakov – „Stele căzătoare”

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici