„Avatar 2” a depășit încasări de două miliarde de dolari la nivel mondial

Avatar 2: The Way of Water continuă să domine box office-ul nord-american şi face parte de acum din clubul exclusiv al filmelor care au depăşit încasări de două miliarde de dolari la nivel mondial, potrivit cifrelor anunţate duminică de Exhibitor Relations.

Continuarea aşteptată a blockbusterului ştiinţifico-fantastic din 2009 se petrece la mai mult de un deceniu de la evenimentele din primul film şi într-un spaţiu acvatic.

Cu 20 milioane de dolari venituri generate în acest weekend în Statele şi în Canada (faţă de 31 de milioane în weekendul trecut), filmul lui James Cameron domină clasamentul pentru a şasea săptămână consecutiv. Filmul a câştigat până acum aproape 598 de milioane de dolari în America de Nord, iar 1,43 miliarde în restul lumii, relatează News.ro.

Doar şase filme au atins acest prag în istorie, iar trei dintre acestea sunt semante de cineastul canadian (Avatar, Avatar 2 şi Titanic). Celelalte filme care au depăşit această cifră sunt: Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens şi Avengers: Infinity War.

Pentru al cincilea weekend în săli, Puss in Boots: The Last Wish se plasează pe locul doi cu 11,5 milioane de dolari. În acest film pentru copii din universul Shrek, felina se lansează într-o aventură uimitoare pentru a-şi recăpăta cele nouă vieţi.

Pe poziţia a treia (9,8 milioane de dolari) se regăseşte thrillerul M3GAN, povestea înfricoşătoare a unei păpuşi-robot concepută la început drept tovarăşa ideală a unei orfane.

Missing, de Nick Johnson şi Will Merrick, a debutat pe locul patru cu 9,3 milioane de dolari, înaintea A Man Called Otto cu Tom Hanks, care a înregistrat 9 milioane de dolari.

Top 10 este completat de: 

6 . Plane (5,3 milioane de dolari)

7 . House Party (1,7 milioane de dolari)

8 . That Time I Got Reincarnated as a Slime the Movie: Scarlet Bon (1,5 milioane de dolari)

9. The Whale (1,2 milioane de dolari)

10. The Black Panther: Wakanda Forever (1,2 milioane de dolari)

Titanic se întoarce în cinema pentru a celebra 25 de ani de la lansare

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici