Asigurarea medicală va acoperi operațiile de reafirmare a genului, în Malta

foto: gay45.eu

Asigurarea medicală în Malta, una dintre țările cu cele mai progresive legi pentru comunitatea LGBTQI+, va acoperi în curând operațiile de reafirmare a genului, informează MozaiQ, una dintre principalele organizații comunitare care se adresează persoanelor LGBTQI+ din România.

Robert Abela, prim-ministrul țării a confirmat noua reformă a asigurării medicale la marșul Pride care a avut loc pe 10 septembrie în capitala Valletta. Acesta a participat la marș pentru a transmite populației faptul că guvernul servește toți cetățenii, inclusiv pe cei LGBTQI+, potrivit sursei citate.

„Oferirea gratuită a acestor servicii a fost unul dintre punctele de pe platforma prim-ministrului în campania pentru alegerile din 2020. Au existat și voci ostile în parlament, însă majoritatea parlamentarilor a fost în favoarea reformei.

Important de menționat este și faptul că Malta permite de câteva săptămâni bărbaților care fac sex cu bărbați să doneze sânge, legea fiind aprobată în 2019, însă din cauza pandemiei a intrat în vigoare abia anul acesta.

Malta este un exemplu la nivel internațional când vine vorba de drepturile comunității LGBTQI+ și sperăm ca țara noastră să o urmeze în drumul spre toleranță și incluziune”, precizează MozaiQ.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici