Artă contemporană la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Vernisajul expoziției Gems! for the Garden 

Pe 8 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, are loc vernisajul expoziției Gems! for the Garden în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București (Șoseaua Cotroceni 32, Sector 6, București).

Astfel, serele și parcurile din Cotroceni devin spațiu expozițional pentru instalațiile de artă realizate de 10 artiști din țări diferite, care au fost invitați să își imagineze un dialog între practicile lor și mediul vegetal.

Expoziția Gems! for the Garden, curatoriată și organizată de Living Content, își croiește propria traiectorie printr-o serie de instalații sculpturale, de sunet și video, infiltrate în interior și în aer liber, în spațiile verzi și în zonele acvatice. 

Artiști

Traseul este punctat de lucrări sonore realizate de Bogdana Dima (RO) și Ioanida Costache (RO), de instalații site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (USA), Julie de Kezel (BE), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (DNK), precum și de sculpturi și instalații video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO). 

Kris Lemsalu (EE), artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Veneția în 2019, va fi prezentă la deschiderea expoziției alături de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o intervenție performativă special conturată pentru Living Content. Performance-ul va începe la ora 19:15. 

Gems! for the Garden este o expoziție în care mediul urban, intervențiile artistice și mediul natural intră în fuziune, practicând moduri de conviețuire posibile prin apropriere, tandrețe și dialog. (Adriana Blidaru, curatoare)

Expoziția Gems! for the Garden va fi deschisă publicului în perioada 8 septembrie – 31 octombrie 2023. Vizitarea se face în baza biletului de acces la serele și muzeul din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Se recomandă consultarea programului complet de vizitare pe site.  

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici