Ariel Vâlcea Fest 2023

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest promite să transforme orașul Râmnicu Vâlcea, între 27 și 30 iulie 2023, într-un centru performativ cu o mulțime de evenimente captivante. Festivalul adună trupe de teatru, regizori și actori veniți din toate colțurile țării, dar și din afara României, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta producțiile, bucurând publicul atât cu piese de teatru de renume, cât și cu evenimente stradale.

Deschiderea oficială are loc în data de 27 iulie, începând cu ora 16:00, printr-o paradă stradală urmată de celebrul spectacol de teatru Elixir, cu Maia Morgernstern si Marius Bodochi în rolurile principale. Spectacolul are loc începând cu ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor și este o adaptare a cărții cunoscutului dramaturg și romancier Eric-Emmanuel Schmitt.

În ultima zi a Festivalului Vâlcea Fest, spectatorii se pot bucura de spectacolul „Furtuna”, de William Shakespeare, regie, muzică și versuri de Ada Milea. Din distribuție fac parte Cătălin Babliuc, Anca Sigartău, Lucian Iftime, Silvana Negruțiu, Maria Veronica Vârlan, iar spectacolul se joacă la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În cele 4 zile ale evenimentului, spectatorii vor putea urmări reprezentații de teatru live, spectacole de stradă, spectacole pentru copii, parade stradale și multe altele. Festivalul include o selecție diversă de producții teatrale, atât clasice, cât și contemporane.

Festivalul Ariel Vâlcea Fest, organizat de Teatrul Ariel în parteneriat cu Primăria Vâlcea, joacă un rol important în promovarea dialogului cultural și în crearea de legături între artiștii locali și cei din restul țării sau internaționali. Este un eveniment care celebrează arta teatrală într-o manieră interactivă și diversă și, totodată, un loc unde pasionații de teatru, artiștii și comunitatea se întâlnesc pentru a se bucura de reprezentații de calitate și a explora lumea minunată a teatrului.

Evenimentele din cadrul Ariel Vâlcea Fest se desfășoară în mai multe săli de spectacole din Râmnicu Vâlcea, dar și în aer liber, oferind publicului și reprezentații cu acces liber. Programul include evenimente pentru toate vârstele, inclusiv spectacole dedicate copiilor. Programul complet al evenimentelor va fi anunțat în curând de organizatori.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici