Apel de rezidență pentru artiștii vizuali din România

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), primul și singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, anunță un apel de rezidență adresat artiștilor vizuali, în special celor care lucrează preponderent cu fotografia. Apelul este deschis până pe 13 februarie și are ca temă sexualizarea femeii și a feminității în cadrul unei minorități din țară.

Centrul de Resurse în Fotografie, care și-a propus să sprijine dezvoltarea și profesionalizarea comunității fotografice din România, dar și să ofere o mai bună prezență și vizibilitate fotografiei românești pe piețele internaționale, organizează în perioada 23 februarie – 23 martie 2023 prima sa rezidență artistică.

Aceasta va presupune colaborarea dintre doi artiști vizuali care lucrează preponderent cu fotografia pentru realizarea uneia sau mai multor lucrări, având ca temă explorarea sexualizării femeii și a feminității în cadrul unei minorități, de la propagarea fenomenului până la trăsături comune, cutume și repercusiuni care se regăsesc în cadrul comunității.

Apelul este deschis până pe 13 februarie și presupune trimiterea unui portofoliu și a unei scurte descrieri a propunerii de proiect artistic pentru rezidență. Mai multe detalii sunt disponibile pe cdrf.ro/rezidenta-artistica.

Lucrările rezultate în urma rezidenței vor fi expuse publicului în București. De asemenea, artiștii selectați se vor întâlni cu publicul pentru a prezenta demersul artistic și vor susține un atelier sau masterclass pe un subiect relevant în contextul proiectului, la finalul proiectului.

Centrul de Resurse în Fotografie îmbină programe educaționale cu oportunități de lucru, expunere, producție și vânzare de fotografie, concentrându-se pe fotograf și nevoile sale, de la workflow și organizare tehnică până la expunere, promovare și sprijin în demersuri artistice.

Centrul de Resurse în Fotografie propune, de asemenea, cursuri de specializare pentru fotografi, întâlniri pentru networking și discuții despre fotografie, servicii personalizate în funcție de nevoile acestora și un demers susținut de vânzare de print, ca produs artistic.

În perioada următoare, în programul Centrului de Resurse în Fotografie se regăsesc CdRF FotoMarket, pe 11-12 februarie, la OTOTO Store, Calea Victoriei, 153, între orele 12:00-21:00. Vor fi prezenți fotografii Adi Bulboacă, Cornel Lazia, Cristina Irian, Cristian Crisbășan, PAC și Sorin Florea, ale căror lucrări vor fi expuse în cadrul evenimentului, alături de cele ale Ioanei Moldovan, Hajdu Tamás și Silviu Gheție. De asemenea, seria atelierelor CdRF continuă cu Rooftops cu Cornel Lazia pe 25 și 25 februarie și atelierul de fotografie documentară cu Ioana Moldovan, între 2 și 11 martie.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici