Andreea și Răzvan Stoica, al doilea turneu național pentru promovarea repertoriului baroc, cu ansamblul Kamerata Stradivarius

Excepționalul duo format din Andreea și Răzvan Stoic revine cu un nou program baroc ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. 

Luni, 13 noiembrie 2023, Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită la un concert extraordinar susținut în sala mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica în compania Kamerata Stradivarius. 

Veți trăi strălucirea sunetului viorii Stradivarius ex-Ernst în capodopere scrise de maeștrii violoniști din secolul 17 ca Antonio Vivaldi, Francesco Maria Veracini sau Giuseppe Tartini, dar și prin reinterpretări ale efervescenței baroce în aranjamente la creații de J.S.Bach sau Domenico Scarlatti.

Programul turneului național

  • Antonio Vivaldi – Concertul nr.4 în la minor RV 357 „La Stravaganza”
  • Giuseppe Tartini – Sonata în sol minor „Trilul diavolului”
  • Francesco Maria Veracini – Sonata da camera
  • Johann Sebastian Bach – Concertul nr.5 în la minor BWV 1056
  • Domenico Scarlatti – Sonata K1 L.366 (aranjament pentru corzi R.Stoica)

Turneul Național „Baroque Tour Opus 2” începe pe 4 Noiembrie la Baia Mare în sala Euro Arts și continuă cu concerte la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila (9 noiembrie), Teatrul „Nae Leonard” Galați (11 noiembrie), Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași (13 noiembrie), Castelul Cantacuzino Bușteni (18 noiembrie), Filarmonica Oradea (21 noiembrie) și Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare (5 decembrie).

Biletele pot fi achiziționate online pentru concertul susținut la Baia Mare și la Iași; la Brăila biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Braila, Piața Traian, nr 2, tel 0239.614.710; la Galați – casa de bilete a teatrul lui Nae Leonard; la Oradea – casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea; la Satu Mare – la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici