Agent Green: Parchetul European va putea investiga infracțiunile de mediu

foto: Alex Nistor/SpotMedia.ro

Parchetul European va putea folosi toate resursele la dispoziție pentru infracțiunile de mediu, anunță organizația de mediu Agent Green.

„Tăierile ilegale devin infracțiune, la fel și incendiile puse intenționat sau din neglijența. Infractorii vor plăti inclusiv costul asociat repunerii arealului distrus în forma inițială sau, dacă asta nu este posibil – daune în acel cuantum”, potrivit ONG-ului.

„Se confiscă nu doar bunurile obținute din infracțiune, ci și câștigurile asociate infracțiunilor.
Responsabilitatea infracțiunilor nu va mai fi doar a companiei care încalcă legea, ci și pe „persoană fizică” a directorului general.

Amenzile pentru companiile care încalcă legea vor fi de 10% din cifra de afaceri globală a companiei. În aprilie 2023 va fi votul final din Parlamentul European, după care procurorul verde european va trece la treaba”, arată Agent Green într-un comunicat.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici