A treia ediție a concursului „SuperPovești din București” și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a treia ediție a „SuperPovești din București”, proiectul de promovare a lecturii și a scrisului creativ desemnat în toamna anului trecut drept Cea mai bună campanie de comunicare la secțiunea „Cultură, artă” în cadrul celei de-a XX-a ediții a Romania PR Award, și-a desemnat câștigătorii. 

13 elevi bucureșteni vor publica un volum distribuit gratuit

Este vorba despre treisprezece elevi din capitală, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, ale căror povești vor fi reunite într-un volum care va fi lansat în decembrie, fiind apoi distribuit cu acces gratuit în toate librăriile din rețeaua CLB.

Cei treisprezece câștigători sunt elevi la școli și colegii din capitală pasionați de scris, selectați în urma unei evaluări realizate de organizatori, alături de autori români de literatură pentru copii și tineret, cei mai mulți dintre aceștia reprezentând categoria 11-14 ani:

 • Bianca Brândușa Maria Stănilă (9 ani), elevă la Liceul Teoretic Național
 • Eliza Theodora Hudubeț (9 ani), elevă la Colegiul Național „Iulia Hașdeu”
 • Ana Grosu (10 ani), elevă la Liceul Teoretic Național
 • Iris Letiția Arnici (10 ani), elev la Liceul Teoretic Național
 • Clara Iasmina Guțu (11 ani), elevă la Complexul Educațional LaudeReut”
 • Armand-Andrei Croitoru (12 ani), elev la Liceul Teoretic Național
 • Iris-Alexandra Lungu (12 ani), elevă la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”
 • Robert Gabriel Simion (12 ani), elev la Colegiul Național „Cantemir Vodă”
 • Mara Miloș (12 ani), elevă la Școala Gimnazială SEB
 • Matei Alexandru Neacșu (12 ani), elev la Școala Gimnazială nr. 280
 • Matei-Andrei Petrescu (13 ani), elev la Colegiul Național „Cantemir-Vodă”
 • Thomas Popescu (14 ani), elev la Colegiul Național „Ghoerghe Lazăr”
 • Ioana Bleotu (15 ani), elevă la Colegiul Național „Iulia Hașdeu”

Personajele poveștilor câștigătoare

Casa Filipescu-Cesianu, Casa Memorială „Tudor Argheză”, Mahalaua Mărțișor, Nicolae Basilescu, Bucureștii Noi, Palatul Cotroceni, Calea Victoriei, Muzeul Theodor Aman, Ateneul Român, Parcul Regele Mihai I, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”, Statuia Lupoaicei (Lupa Capitolina), Muzeul Național de Istorie, Vila Bosianu, Circul Național sunt personaje prezente în cele 10 povești câștigătoare.

Despre proiectul „SuperPovești din București” 

Lansat în ianuarie 2021, de  Compania de Librării București și Headsome Communication, „SuperPovești din București” este un proiect care își propune să contribuie la educația pentru lectură, punând în valoare poveștile. Cu ajutorul campaniei „SuperPovești din București”, reprezentanții tinerei generații de cititori și adolescenții din capitală sunt invitați să se transforme în „detectivi”, să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, la școală, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, apoi să le readucă la viață în compoziții proprii. Să se conecteze la istoria și poveștile orașului în care trăiesc și să ajute la păstrarea memoriei locului, apoi să readucă în actualitate toate aceste legende în povești proprii. 

Cărțile rezultate la finalul primelor două ediții au fost lansate în lunile decembrie ale anilor trecuți, fiind mai apoi distribuite cu acces gratuit în toate librăriile din rețeaua Companiei de Librării București. Primele două volume pot fi consultate pe site-ul oficial al proiectului, aici și aici.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici