A început festivalul „Flori pe scări”, la Sibiu

foto: Rareș Helici

„Flori pe scări”, un festival care își propune să readucă la viață Piața și Pasajul Aurarilor, se desfășoară între 12 și 14 august, la Sibiu, potrivit Turnul Sfatului.

Timp de trei zile, între orele 10-22, suntem invitați să participăm la expoziții de flori și plante verzi, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, standuri cu vânzare de produse artizanale, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban și muzică live.

Inițiativa evenimentului aparține antreprenoarei Anda Cornăcel care de când a deschis, în Piața Aurarilor, Prăjitoria de Cafea Nod, și-a dat seama că potențialul turistic al zonei este foarte puțin pus în valoare și că de cele mai multe ori oamenii și turiștii aleg să se relaxeze și să servească o băutură în zona centrală pentru că se simt mai în siguranță.

„Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc”, transmite aceasta.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici