9 concerte, 6.500 de spectatori — sau 60 de ani de MADRIGAL

Pe drumul Crăciunului la Iași

În perioada 4–20 decembrie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 9 spectacole care s-au desfășurat cu casa închisă, în cadrul turneului național „Pe drumul Crăciunului”, care a avut loc la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. Invitați speciali ai Corului Madrigal au fost actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu.  

„Publicul ne-a întâmpinat din nou cu un emoționant entuziasm în toată țara. A fost un tur de forță pentru noi – am călătorit „Pe drumul Crăciunului” aproape 3.000 de kilometri pentru a ne întâlni cu peste 6.500 spectatori. Aproape 2.000 de copii din 50 de coruri ale Programului Național Cantus Mundi au urcat pe scene alături de Corul Madrigal, ceea ce a fost un imens efort logistic pentru echipa de organizare și pentru copiii care uneori vin de departe pentru a se întâlni cu mentorii lor. Singurul nostru regret este că nu am avut posibilitatea suplimentării de spectacole pentru nenumăratele cereri ale celor care nu au mai găsit bilete disponibile. Acest turneu a fost un excepțional debut al proiectului aniversar Madrigal 60 de ani! (Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal  – Marin Constantin”, regizorul spectacolului)

Pe drumul Crăciunului

La cele nouă spectacole „Pe drumul Crăciunului” au cântat copii din corurile Cantus Mundi din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Iași, București, Galați, Buzău, Pecica, Gurahonț, Argetoaia, Gherla, Turda, Fălticeni, Gura Humorului, Bâcu, Sărmașu, Miroslava și Chișinău – Republica Moldova. Participarea copiilor din programul Cantus Mundi este deja o tradiție de un deceniu și mai ales o consolidare constantă a filozofiei de mentorat și incluziune socială pe care Madrigal o promovează prin proiectele sale.

Pe drumul Crăciunului la Timișoara

Turneul național „Pe drumul Crăciunului” reprezintă primul proiect aniversar din seria de evenimente incluse în programul „Madrigal 60”, ce se va desfășura pe tot parcursul anului 2023, când Corul Național de Cameră „Madrigal  – Marin Constantin” împlinește 60 de ani de existență neîntreruptă.

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Cezar Verlan, dirijorul secund, au pregătit pentru „Pe drumul Crăciunului” un repertoriu cuprinzător, construit în jurul semnificației Crăciunului, care a creat o succesiune emoțională dinamică între sunetul unic al ansamblului și textele interpretate de cei doi invitați.

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar „Pe drumul Crăciunului” sunt semnate de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturica. Selecția textelor dramatice a fost realizată de Mădălin Guruianu, cu inserții din „Cântarea Cântărilor”, poeme de Eugen Jebeleanu, Lucian Blaga și Costache Ioanid și texte semnate de Khaled Hosseini, Sfânta Tereza de Avila și Paulo Coelho.

Spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului” va fi difuzat pe 24 decembrie, de la ora 10:00, la postul de radio Europa FM și, tot în ajun de Crăciun, va putea fi vizionat la Televiziunea Română, pe canalul TVR Cultural.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici