44 de finaliști #Superscrieri11. Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului trecut vor fi premiate pe 16 mai

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a FFFF.ro, realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității. 

Anul acesta, 44 de materiale (presă scrisă, audio, video și foto) au fost selectate de un juriu format din 21 specialiști din media și sunt nominalizate la cele 8 categorii de concurs: Audio/Podcast, Debut jurnalistic, Investigație, Opinie, Reportaj, Presă Locală, TV&VIDEO-jurnalism, Fotojurnalism. Alături de acestea, vor fi anunțate premiile onorifice și premiile speciale.

Până pe 9 mai, oricine poate vota pentru premiul special al publicului, Superscrierea Cititorilor – un premiu în valoare de 3000 de euro, oferit pentru materialul cu cele mai multe voturi. 

Lista materialelor nominalizate o găsiți aici iar votul se înregistrează aici.

Paul Radu, jurnalist co-fondator RISE Project & OCCRP, președintele juriului Superscrieri:

„Investigațiile superserioase se alătură unor reportaje excelent documentate, dezvăluirile video de profunzime acompaniază podcasturi «earworm», iar reportajele dau și ele și adâncime și context alături de materialele foto care asigură un background cuprinzător pentru opiniile informate. Li se alătura, pentru a completa tabloul, articolele foarte bune din categoriile debut jurnalistic și presă locală unde, din nou, găsim superinvestigații și un mix de reportaj și opinie. Este o ediție Superscrieri cu inovație, educație, mediu, virus, politică și viitor, mult viitor.

Începând de anul acesta, Superscrieri anunță creșterea valorii premiilor: premiile I pentru fiecare categorie vor avea o valoare de câte 1500 de euro, iar Superscrierea Anului și Superscrierea Cititorilor vor fi premiate cu câte 3000 de euro.

Paul Radu (co-fondator OCCRP și RISE Project) – președintele juriului, Alice Iacobescu, Barbu Mateescu, Cătălin Striblea, Dan Duca, Dan Radu, Emilia Șercan, Florin Negruțiu, Ioana Cîrlig, Irina Păcurariu, Liviu Avram, Marius Comper, Marko Risovic, Mihai Ghiduc, Mona Dîrțu, Oana Giurgiu, Octav Ganea, Paula Herlo, Răzvan Exarhu, Robert Schwartz, Vlad Stoicescu. 

Competiția își propune să scoată în față acele povești puternice, materiale scrise, video, foto sau audio de calitate care informează corect, emoționează și ajung să schimbe percepții.

Ca în fiecare an, categoriilor competitive se vor adăuga Premiile Onorifice oferite de Fundația Friends For Friends în colaborare cu partenerii Galei Superscrieri.

Nominalizații Premiilor Superscrieri #11 și publicațiile în care au semnat materialele înscrise în competiție

PRESĂ LOCALĂ: 5 nominalizări

Drumul nimănui Adriana Totorean (Bihoreanul)

seria de investigații „Unde a ajuns miliardul de euro de la UE pentru Delta Dunării” – Andreea Pavel, Cristian Andrei Leonte, Nathalie Bertrams, Ingrid Gercama, Tristen Taylor (Info Sud-Est)

Craiova arde – Anda Simion (Gazeta de Sud)

Numărul 2 din Apele Române și-a angajat tatăl de 69 de ani prin „detașare” – Cezar Moraru (Reporter de Iași)

Codrii Iașilor, comunitatea care se luptă să salveze plămânii unui oraș – Ioan Stoleru (Iașul Nostru)

AUDIO / PODCAST – 5 nominalizări

Despre corp – vârstă și cunoaștere (partea 1) + Despre corp – tehnologie și atingere (partea 2)Andreea Novac, Delia Oniga, Laura-Maria Ilie (Iscoada)

mini-seria Între linii pe drumul morții – Ani Sandu (Europa FM)

Viața mea după ce am aflat că am HIV – Dana Alecu, Răzvan Băltărețu (Pătratul Roșu)

Viața mea intimă a început cu un abuz sexual în România anilor ‘90 – Dana Alecu, Răzvan Băltărețu (Pătratul Roșu/VICE România)

Cea mai absurdă situație în care te-ai putea trezi ca femeie în România mai ales dacă ești educată – Ruxandra Pătrașcu-Maian (VICE România)

DEBUT JURNALISTIC – 7 nominalizări

Rușinea – Anna Aroș (Gen, revistă)

12 milioane de lei de la Robert Negoiță către presă, în ultimii doi ani. Digi24, Digi Sport, Antena3 și România TV, cele mai mari sume – Bianca Albu (Buletin de București)

Medalioane „de protecție” împotriva Covid-19 din Coreea, cumpărate cu 30 de mii de EURO de două societăți publice din Voluntari – Bianca Albu (Buletin de București)

Armata de troli a sectorului 4. Peste o sută de conturi false îl susțin și îl apară pe Daniel Băluță pe Facebook – Bianca Albu (Buletin de București)

Țară în service | Poveștile românilor vindecați de Covid-19 pentru care mâncarea are gust de metal și florile miros a gunoi – Gabriela-Lucia Neagu (Europa Liberă România)

Cum e ținută-n viață extrema dreaptă din România prin preoți, tabere izolate şi manipulare – Maria Teodoroiu (VICE România)

Închide ochii și imaginează-ți un măr. Poți? – Maria Angele (Gen, revistă)

OPINIE – 5 nominalizări

Când presa devine ecoul minciunilor spuse de un înalt prelat al BOR pe tema COVID. Și Libertatea greșește  – Alexandra Nistoroiu (Libertatea)

Problemele reale ale educației, nu fițele lui Selly (și Iohannis) Dinu Guțu (Tltxt.ro)

De ce pleacă românii din țară?Elena Stancu (Teleleu/Libertatea)

RușineIonuț Sociu (Scena9)

Femeie educată, caut partener Radu Umbreș (Iscoada)

INVESTIGAȚIE – 5 nominalizări

Genocidul stejarilor seculari – Alex Nedea, David Muntean (Recorder)

Hidra electorală – Ioana Moldoveanu (RISE Project)

Judecătorul lui Șor – Iurie Sanduța (RISE Project Moldova)

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi”Răzvan Luțac, Ciprian Anghel, Cătălin Tolontan (Libertatea)

Clanul Marelui AlbVictor Ilie (Recorder)

REPORTAJ – 5 nominalizări

O zi la ATI Covid: Mărturiile dramatice ale unor bolnavi, medici şi asistente din secţiile de Terapie Intensivă ale Spitalului Municipal OradeaAdrian Criș (Bihoreanul)

INTERACTIV | Altă hartă a României: peticele de Europa aduse acasă de diaspora Alina Mărculescu Matiș; grafică de Edit Gyenge (Panorama.ro)

Am devenit o prizonieră în propria casăDelia Marinescu (Scena9)

Spitalul umanRuxandra Pătrașcu-Maian (Inclusiv)

Blocuri strâmbe: cum ajungem să locuim prost pe bani mulți Vlad Odobescu (Scena9)

TV & VIDEO & JURNALISM – 6 nominalizări

Ce se ascunde în spatele atacurilor din pădurile BucovineiAlex Nedea, David Muntean (Recorder)

Singur împotriva mafiei lemnuluiAlex Nedea, David Muntean (Recorder)

Noi dezvăluiri despre politizarea Apelor Române: un „animal politic” și o chelneriță pe post de inginerAlex Nedea, David Muntean (Recorder)

Așa arată un dezastru sanitarAndrei Udișteanu, David Muntean (Recorder)

„Soluție anti-Covid-19 de milioane” și „Digital, ne merge prost”Liuba Șevciuc, Daniela Cuțu (Cusens.md)

Sistemul medicalMihai Voinea, Cristian Delcea (Recorder)

FOTOJURNALISM * FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ – 6 nominalizări

SupraviețuitoriAndrei Pungovschi (Scena9)

Sfat – Dialog intergenerațional despre sustenabilitateClaudiu Popescu (claudiupopescu.com)

The bear necessitiesIoana Moldovan (ioanamoldovan.com; Scena9)

Cea mai mare chestie și apoi nimicMatei Bumbuț (Gen, revistă / Decât o Revistă #46)

Mândrie și BetonPetruț Călinescu (Scena 9, Cdfd.ro)

La GarajePetruț Călinescu (Cdfd.ro)

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici