Clasicul și modernul și-au dat mâna în a le oferi copiilor, tinerilor și familiilor lor perspectiva unor noi moduri de învățare bazate pe joacă, spirit de echipă, puterea poveștilor, terapie și dezvoltare prin artă, combinate cu ateliere de tehnologie. Educația analogă și cea digitală s-au împletit în mod inspirat în cadrul a peste 70 de ateliere de învățare organizate de Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax, în cadrul proiectului Generația TehnoWorld. EduFortress 2023 – Childhood Festival – Generația Tehnoworld a beneficiat de parteneriatul cu Muzeul Național al Bucovinei.
EduFortress – Childhood Festival 2023 – Generația TehnoWorld este un eveniment dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, care reunește artiști, animatori socio-educativi, oameni implicați civic și colaboratori entuziaști, care au oferit participanților o varietate de 70 de ateliere interactive în care creativitatea, logica, susținerea emoțională, comunicarea în limba engleză, storytellingul, dezvoltarea abilităților de viață și spirit civic, învățarea experiențială, rezolvarea de probleme, dezvoltarea personală, gestionarea stresului, parentingul, robotica, învățarea cu ochelarii VR, elementele de programare și siguranță cibernetică, atelierele de reportaje TV, teatrul, jocurile logice și de strategie, sportul, desenul, pictura, muzica, tehnicile de lucru manual, elementele de prim ajutor, lectura, conversațiile de business și leadership, elementele de etichetă, grădinăritul și dansul au oferit experiențe de învățare utile și distractive.
Cine a fost la EduFortress 2023?
Printre invitații de seamă se numără maestrul Mihai Pînzaru PIM, actorul, regizorul și percuționistul Orlando Petriceanu, Maria și Gabriela Teișanu care au regizat un moment în memoria compozitorului bucovinean Ciprian Porumbescu. Atelierele susținute de acești artiști au fost asaltate de copii, ceea ce demonstrează că arta și spectacolul de calitate rămân un pilon de bază în educație. EduFortress 2023 – Childhood Festival – Generația TehnoWorld este un proiect dedicat comunității de copii și părinți din zona județului Suceava, susținut de compania TehnoWorld. Participarea la ateliere a fost gratuită și deschisă tuturor vizitatorilor pe baza biletului de intrare în Cetatea Sucevei.
La festival au participat și 200 de invitați din zona Fălticeni, 300 de copii din zone defavorizate și alți 30 de copii cu cerințe educaționale speciale.