3 echipe de elevi români pleacă la Campionatul Mondial de Robotică FIRST din SUA. România este campioana en-titre

Cele 3 echipe de elevi care s-au calificat în urma etapei naționale a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociația Nație Prin Educație, se pregătesc să plece la Houston, SUA, pentru a ne reprezenta țara la Campionatul Mondial FIRST. Urmează o competiție în urma căreia elevii români se vor întâlni cu cele mai bune echipe de robotică din toată lumea. Anul trecut, echipa Delta Force din Arad a adus premiul cel mare acasă, câștigând Campionatul Mondial, ceea ce face din România campioana en-titre.

Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de către Dana Războiu, este un deschizător de drumuri în domeniul roboticii în România: începând cu anul 2016, a adus în țară „FIRST Tech Challenge”, în cadrul celui mai mare program educațional STEM prin robotică pentru liceeni din țară. 

Foto: Nație prin educație

Echipe din Ploiești, Pitești și Iași 

Echipele cele mai performante, calificate în urma etapei naționale, care ne reprezintă țara la etapa mondială sunt:

  • Echipa Ro2D2 din Ploiești, Colegiul Național Mihai Viteazul
  • Echipa TehnoZ din Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu
  • Echipa PEPPERS din Iași, Liceul de Informatică Grigore Moisil

Elevii români, însoțiți de mentori, vor participa la Campionatul Mondial din Houston, SUA, între 19 și 22 aprilie și se vor întrece pentru titlul de campioni mondiali cu peste 190 de echipe din toate colțurile lumii. 

„Campionatul Mondial care se desfășoară în curând în SUA este momentul culminant pentru toți elevii implicați în robotică, din toate colțurile lumii. Voi urmări cu sufletul la gură desfășurarea meciurilor și sunt sigură că, la fel ca în fiecare an, copiii noștri ne vor face mândri că suntem români. Avem 3 echipe bune care ne reprezintă țara la aceste Mondiale – felicitări pentru toată munca și pasiunea lor. Le urez succes, iar faptul că au ajuns până aici îi face deja campioni în ochii mei!”, spune Dana Războiu, fondator al asociației Nație Prin Educație. 

BRD FIRST Tech Challenge înseamnă more than robots – este un proiect de inginerie și lucru organizat ca într-un startup, care presupune muncă, dedicare și mai ales lucru în echipă, o cerință vitală pentru o echipă de robotică. Astfel, tinerii implicați în aceste proiecte își dezvoltă abilitățile și descoperă un potențial drum profesional.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici