12 ani de închisoare pentru tentativa de furt a picturii murale de Banksy, în Ucraina

foto: news.ro

Persoana acuzată că a furat o pictură murală de Banksy în Ucraina ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru 12 ani, au declarat oficiali din ţară, potrivit News.ro.

În decembrie, Ucraina a relatat că mai multe persoane au încercat să fure o piesă înfăţişând o femeie cu o mască de gaz, care a apărut pe faţada unei case parţial ruinate din oraşul Hostomel, chiar în afara Kievului. Hostomel fusese bombardat de forţele ruse la scurt timp după invazia iniţială a Rusiei în Ucraina.

Piesa a fost una dintre numeroasele creaţii ale artistului britanic Banksy care au apărut pe străzile devastate de bombardamente. Detaliile despre presupusa tentativă rămân vagi, deoarece oficialii ucraineni nu au furnizat numele celor suspectaţi care ar fi încercat să smulgă lucrările din peretele casei. Potrivit CNN, suspecţii provin din Kiev şi Cerkasî.

„Un grup de oameni a încercat să fure o pictură murală Banksy. Au tăiat lucrările din peretele unei case distruse de ruşi”, a declarat guvernatorul Kievului, Oleksiy Kuleba, într-o postare pe Telegram în decembrie. Kuleba a adăugat că lucrarea este în „stare bună” şi că „mai multe persoane au fost reţinute la faţa locului”.

Într-o declaraţie publicată săptămâna aceasta, oficialii ucraineni au spus că, „datorită vigilenţei localnicilor, poliţiei şi a altor forţe de securitate”, suspecţii au fost arestaţi.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici